Honda NC750X. Σταθερή αξία στη γκάμα των μοτοσικλετών της Honda

Η NC750X έκανε την εμφάνιση της στη γκάμα της Honda από το 2012, αρχικά ως NC700X, και από τότε απολαμβάνει σταθερή δημοτικότητα σε όλη την Ευρωπαϊκή αγορά. Οι λόγοι αυτής της επιτυχίας είναι αρκετοί: ένας επαναστατικός, ροπάτος, οικονομικός, δικύλινδρος κινητήρας, μία ξεκούραστη, ευρύχωρη θέση οδήγησης, φαρδύ τιμόνι και άνετη σέλα, ευέλικτη ανάρτηση και ξεχωριστό ‘adventure’ στυλ, όλα έχουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Αυτό συμβάλλει και στο ότι η Honda καταφέρνει να εξελίσσει συνεχώς τη επιτυχημένη συνταγή της NC750X προχωρώντας σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις στο πέρασμα των χρόνων. Το 2014 απέκτησε +75 κ.εκ. στον κινητήρα, ενώ το 2016 προστέθηκαν νέα όργανα, αναβαθμίσεις του DCT και φώτα LED. Το 2018, καινούργια στοιχεία ήταν το HondaSelectable Torque Control δυο επιπέδων και μία έκδοση 47,6PS. Στην τελευταία της αναβάθμιση, η Honda εξέλιξε τα βασικά πλεονεκτήματά της NC750X όπως την πρακτικότητα, την άνεση και το χειρισμό ενώ την ίδια στιγμή, ενίσχυσε την απόδοση του κινητήρα.

Συνολικά, ο συνδυασμός όλων των χαρακτηριστικών της NC750X διαμορφώνει μία μοτοσυκλέτα άψογη λειτουργικά για κάθε είδους χρήση, κατάλληλη για καθημερινές μετακινήσεις, ταξίδια ή απλά για την απόλαυση των δύο τροχών.

Ο παράλληλος, δικύλινδρος κινητήρας συνδυάζει ισχυρή απόδοση στις χαμηλές- μεσαίες στροφές, ευχρηστία και εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου. Κινητήρας που διασφαλίζει ισχυρές επιδόσεις στις χαμηλές-μεσαίες στροφές. Η μέγιστη ισχύς των 58,6 PS (43.1kW) @ 6.750rpmσυνδυάζεται με μέγιστη ροπή 69Nm @ 4,750rpm. Η διάμετρος και η διαδρομή είναι 77 x 80mm με σχέση συμπίεσης 10.7:1. Η NC750Xδιαθέτει μια αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων και επιτυγχάνεται από το ρεζερβουάρ των 14.1L.

Το μοντέλο διαθέτει ηλεκτρονική Διαχείριση Γκαζιού (Throttle By Wire) το οποίο εξυπηρετεί τρία προεπιλεγμένα rider modes συν μια εξατομικευμένη επιλογή USER, ενώ το Honda Selectable Torque Control (HSTC) διαθέτει εκλεπτυσμένη απόδοση σε 3 επίπεδα. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) διαθέτει προγράμματα αυτόματων αλλαγών που ενσωματώνονται με τα rider modes, συμπεριλαμβανόμενου του USER mode.

Επίσης, η ανθεκτική κατασκευή του πλαισίου απαρτίζεται από ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου «διαμάντι», τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm και ένα πίσω αμορτισέρ μονού σωλήνα Pro-Link. Η σχεδίαση είναι αιχμηρή με μινιμαλιστικό ύφος, προστατευτική ζελατίνα και ελκυστικό στυλ για το φωτισμό LED και την οθόνη LCD. Το ύψος της σέλας φθάνει 800mm ενώ στα 23 λίτρα είναι και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τoρεζερβουάρ. Χάρη στην προσεκτική διαμόρφωση του εσωτερικού χωράει τώρα άνετα ακόμα και ένα κράνος adventure style. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εγκατάστασης μιας θύρας USB.

Η NC750X παρουσιάζεται σε τρεις νέες χρωματικές επιλογές όπως:MatJeans Blue Metallic, Pearl Deep Mud Gray και Candy ChromosphereRed. Το κοινό μπορεί να δει από κοντά την NC750X στους εκθεσιακούς χώρους της Galatariotis Motors.