HONDA/GALATARIOTIS – ENI ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2021 – 2ος Γύρος: Με 49 συμμετοχές το Daytona Rally Sprint

Με τη συμμετοχή 49 οδηγών συνεχίζετε το πρωτάθλημα ταχύτητας Honda-Galatariotis -ENI. Ο δεύτερος αγώνας είναι το Daytona Rally Sprint, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 18 Απριλίου από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Η διαδρομή μήκους 3,67 χλμ, που συμπεριλαμβάνετε για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας, βρίσκεται στην περιοχή Τσερίου με το αρχηγείο και το service park να βρίσκονται στην πίστα Daytona.

Οι 49 συμμετοχές αναμφίβολα είναι πόλος έλξης για τους θεατές αφού πέραν από τους πρωταγωνιστές των αγώνων ταχύτητας θα αγωνιστούν και οδηγοί που παραδοσιακά τρέχουν σε αγώνες ράλι. Αυτή η εξέλιξη καθιστά αυτόματα τον αγώνα χωρίς προγνωστικά καθώς αρκετοί οδηγοί έχουν τα φόντα για νίκη.

Στο αγωνιστικό μέρος ο νικητής της πρεμιέρας Νίκος Θωμά αναμφίβολα θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθεια που θα κάνει για να διπλασιάσει τις νίκες του όπως και ο δεύτερος στη γενική κατάταξη Δημήτρης Πιερή. Το σκόπελο της πρεμιέρας θα επιδιώξουν να ξεπεράσουν με ένα καλό αποτέλεσμα οι Γιώργος Πολυκάρπου, Πανίκος Πολυκάρπου και Πέτρος Πέτρου ούτως ώστε να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πέραν από τη γενική κατάταξη όλα είναι ανοικτά και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Πρωτοκλασάτοι οδηγοί ράλι όπως οι Πέτρος Παντελή, Χρήστος Χριστοδούλου, Σταύρος Αντωνίου και Μιχάλης Ποσείδιας αναμένεται να είναι στη μάχη τόσο της πρώτης θέσης όσο και της νίκης στην κατηγορία RC2. Στην κατηγορία RCS2 οι Ηλίας Πιερή, Κώστας και Μάριος Παύλου, Ιάκωβος Πενταράς και Κυριάκος Ιωαννίδης είναι εκ των οδηγών που συμπεριλαμβάνονται στα φαβορί για επικράτηση.

Όσον αφορά τη δικίνητη κατηγορία, με μεγάλο ενδιαφέρων αναμένετε η νέα μονομαχία μεταξύ των Μιχάλη Σοφοκλέους και Μάριου Ζάκου οι οποίοι σε αυτό τον αγώνα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τον περσινό πρωταθλητή Θωμά Θεοφάνους ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή. Θα ακολουθήσουν μια δοκιμαστική και δυο χρονομετρημένες οι οποίες θα αναδείξουν και το νικητή. Οι βραβεύσεις θα γίνουν στο χώρο του αγώνα.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.