H Volvo Cars παρουσιάζει το Care Key στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων της

Volvo Cars Plug-In Hybrid line-up

Η Volvo Cars παρουσίασε την τεχνολογία Care Key, που δίνει την δυνατότητα στον αγοραστή ενός αυτοκινήτου Volvo, να θέτει όριο ταχύτητας για τον ίδιο αλλά και τα άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους ξεχωριστά. Το Care Key θα προσφέρεται σαν βασικός εξοπλισμός για όλα τα μοντέλα της Volvo από το 2021. Η κυκλοφορία του Care Key έρχεται λίγες μέρες μετά που η Volvo Cars ανακοίνωσε πως όλα τα αυτοκίνητα της, από το 2020, θα έχουν όριο μέγιστης ταχύτητας τα 180 χιλιόμετρα την ώρα, στέλνοντας έτσι ένα δυνατό μήνυμα σχετικά με τους κινδύνους της ταχύτητας και την ασφάλεια γενικότερα.

Ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars, δήλωσε πως η εταιρεία θέλει να ξεκινήσει διάλογο, με αυτό τον τρόπο, σχετικά με το αν μια εταιρεία αυτοκινήτων έχει δικαίωμα, ή ακόμα την υποχρέωση, να εγκαθιστούν τεχνολογία στα οχήματα τους που αλλάζει, η τροποποιεί, την συμπεριφορά του οδηγού. Τώρα που υπάρχει αυτή η τεχνολογία, η ερώτηση αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Το όριο ταχύτητας και το Care Key είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, και υπογραμμίζει πως οι παραγωγοί αυτοκινήτων παίρνουν ενεργά μέτρα και ευθύνες για να φθάσουμε σε σημείο που να μην χάνονται ζωές στον δρόμο, υποστηρίζοντας καλύτερη οδική συμπεριφορά. «Πιστεύουμε πως οι παραγωγοί αυτοκινήτων έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν στην βελτίωση της τροχαίας ασφάλειας», δήλωσε ο Samuelsson. «Η πρόσφατη ανακοίνωση μας με τα όρια ταχύτητας, αλλά και το Care Key, είναι παραδείγματα της προσπάθειας μας αυτής. Πολύς κόσμος θέλει να μοιράζεται το αυτοκίνητο με άλλα μέλη της οικογένειας του αλλά και φίλους, θέλοντας όμως πάντα την ασφάλεια τους στον δρόμο. Το Care Key παρέχει μια καλή λύση με την οποία να έχουν όλοι, ακόμη πιο ήσυχο το κεφάλι τους».

Volvo Cars introduces Care Key as standard on all cars for safe car sharing

Πέραν του μέτρου ασφαλείας, το Care Key θα παρέχει ακόμη ένα προτέρημα στον οδηγό του Volvo. Η εταιρεία προσκαλεί ασφαλιστικές εταιρείες σε διάφορες αγορές στο τραπέζι διαλόγου, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να παρέχονται καλύτερες τιμές σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo, που φέρουν τεχνολογία Care Key. Οι λεπτομέρειες τέτοιων συμφωνιών σίγουρα θα είναι διαφορετικές από αγορά σε αγορά, αλλά στη Volvo Cars είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν διάφορες συμφωνίες με διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες σύντομα.

«Αν μπορούμε να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε καλύτερη οδική συμπεριφορά μέσω τεχνολογίας που θα κρατήσει νεαρότερους οδηγούς μακριά από μπελάδες, τότε σίγουρα αυτό θα αποφέρει οικονομικά ωφελήματα από τις ασφαλιστικές εταιρείας», κατέληξε ο Håkan Samuelsson.