H Unicars παρουσιάζει το ID.3, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της VW

Αντιπροσωπεύοντας την νέα προσέγγιση της Volkswagen στην ηλεκτρική εποχή, το ID.3 κάνει την εμφάνιση του στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars. Πρόκειται για ένα επαναστατικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με πρωτοποριακό σχεδιασμό, μεγάλη εμβέλεια χρήσης, δυναμική οδήγηση, υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας και ευρύχωρο εσωτερικό. Ένα μοντέλο που ακολουθεί το Beetle και το Golf για να αποτελέσει ένα νέο κεφάλαιο στρατηγικής σημασίας στην ιστορία της Volkswagen.

Το ID.3 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της VW (MEB) η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα και προσφέρει ιδανικές αναλογίες, και δυναμικά χαρακτηριστικά μεγιστοποιώντας τον εσωτερικό χώρο του οχήματος.

Διαθέτει ένα καθόλα σύγχρονο αλλά συνάμα διαχρονικό σχεδιασμό που εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τον «ηλεκτρικό» του χαρακτήρα. Οι τροχοί βρίσκονται στα τέσσερα άκρα του αμαξώματος προσφέροντας ένα μακρύ μεταξόνιο. Κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλους εσωτερικούς χώρους που συγκρίνονται με αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ένας σύγχρονος και εργονομικός χώρος που βρίθει από τεχνολογία άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι ο χειρισμός σχεδόν όλων των λειτουργιών γίνεται με χειριστήρια αφής ή με  φωνητικό έλεγχο «Hello ID». Το infotainment και οι ψηφιακές υπηρεσίες We Connect συνδέουν το ID.3 με το περιβάλλον του, καθιστώντας το αυτοκίνητο και το σύστημα πλοήγησης έξυπνα και ευέλικτα ενώ το λογισμικό του μοντέλου επιτρέπει στον οδηγό να λαμβάνει ενημερώσεις του λογισμικού στο αυτοκίνητο, μετά την αγορά.

Μπορεί η τεχνολογία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, όμως η VW δεν έκανε καθόλου εκπτώσεις στο χώρο της ασφάλειας. Αντίθετα, εξόπλισε το μοντέλο με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στη γκάμα της. Αποτέλεσμα τα πέντε αστέρια που κατέκτησε από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP. Το μοντέλο παρουσιάζεται στην αγορά με τρία διαφορετικά μεγέθη μπαταριών με καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα στα 45 kWh (150 PS), 58 kWh (1145 και 204 PS) και 77 kWh (204 PS).

Τρία διαφορετικά μεγέθη που μπορούν να παρέχουν διαφορετική αυτονομία ανάλογα με την επιλογή από τα 340 χιλιόμετρα μέχρι τα 540. Χάρη στην άριστη χωρητικότητα φόρτισης, η κορυφαία έκδοση  έχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης για αυτονομία 350  χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά (με φόρτιση 125 kW). Επίσης, η VW προσφέρει στην μπαταρία εγγύηση οκτώ χρόνων ή 160 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό όσον αφορά το πρώτο ηλεκτρικό όχημα του Ομίλου VW είναι το γεγονός ότι το ID.3 παράγει μηδέν ρύπους διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του, αν οι αγοραστές φορτίζουν το όχημα χρησιμοποιώντας ανανεώσιμη ενέργεια, καθώς παραδίδεται στον πελάτη ουδέτερο ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το ID.3 διαθέτει κίνηση τους πίσω τροχούς η οποία σε συνδυασμό με την αναλογία βάρους σχεδόν 50:50, προσφέρει έντονες οδηγικές συγκινήσεις..