H Porsche παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Porsche inFlow»

Η Porsche σε συνεργασία με την εταιρεία κινητικότητας “FinTech” Cluno, που έχει την βάση της στο Μόναχο, παρουσιάζει το «Porsche inflow», μια μηνιαία συνδρομή για αποκλειστική χρήση αυτοκινήτων στην Γερμανία. Λόγω της ανακοίνωσης αυτή, η Porsche ετοιμάζεται ταυτόχρονα να προσφέρει περισσότερες καινοτόμες λύσεις κινητικότητας.

Με το «Porsche inflow», οι πελάτες της υπηρεσίας θα καλύπτουν μέσω της συνδρομής όλα τα έξοδα εκτός του καυσίμου (συντήρηση, φθορά, εποχιακά ελαστικά, άδεια κυκλοφορίας, εγγραφή, ασφάλεια και ελέγχους). Το αρχικό συμβόλαιο της υπηρεσίας θα πρέπει να διαρκεί το λιγότερο έξι μήνες. Μετά το τέλος των έξι μηνών ο πελάτης θα μπορεί να σταματήσει την συνδρομή ή να την ανανεώσει για ακόμη τρεις μήνες, και όλα αυτά εντελώς ψηφιακά μέσο του app της Cluno.

«Θέλουμε να προσφέρουμε νέες επιλογές στους πελάτες μας όσο αφορά την χρήση των οχημάτων μας, μέσω αυτής της ελκυστικής υπηρεσίας. Το inFlow παρέχει premium κινητικότητα, γρήγορα και απλά, χωρία καμία αγορά αυτοκινήτου. Η Cluno αποτελεί τον καταλληλότερο συνεργάτη για αυτό το εγχείρημα» δήλωσε ο Thilo Koslowski, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Digital. Σε σύγκριση με τα προγράμματα financing και leasing, το inFlow δεν απαιτεί μακροπρόθεσμη δέσμευση από τον πελάτη, ο οποίος θα μπορεί να οδηγεί το αυτοκίνητο του για ένα μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να το αγοράσει.


Τα αυτοκίνητα που θα παρέχονται μέσω της υπηρεσίας είναι νεαρά σε ηλικία, μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία επιθεωρεί η Porsche και φέρουν τον τίτλο Porsche Approved. Η βασική συνδρομή κοστολογείται από 1,299 ευρώ, ανάλογα με το μοντέλο, το οποίο μπορεί να βρει κάποιος στο app της Cluno και στις σελίδες των Cluno και «Porsche inFlow». Για την πρώτη, και μόνο, συνδρομή υπάρχει μια επιπρόσθετη χρέωση 299 ευρώ. Ολόκληρη η διαδικασία χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά μέσω του app, και το όχημα παραδίδεται όπου θέλει ο πελάτης, με γεμάτο ρεζερβουάρ.

Η υπηρεσία του «Porsche inFlow» έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες εναλλακτικές λύσεις κινητικότητας που παρουσίασε ήδη η Porsche, όπως «Porsche Drive» και «Porsche Passport», ενώ το «Porsche Host», μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να δανειστεί ένα ιδιόκτητο αυτοκίνητο, είναι ήδη σε λειτουργία στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 2018.