H ΒΜW είναι ο κορυφαίος πάροχος συστημάτων ηλεκτροκίνησης: Πωλήσεις 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων το 2017

Λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2017, η μάρκα BMW i του Ομίλου BMW  έχει εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες του χώρου της ηλεκτροκίνησης. Για πρώτη φορά, πάνω από 100.000 οχήματα BMW i, BMW iPerformance και MINI με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης έχουν παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αναφορά της POLK / IHS Report, ο Όμιλος BMW βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε Γερμανία και Ευρώπη με μερίδιο ταξινομήσεων 21%. O Όμιλος ισοβαθμεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 10%, ίσο με αυτό ενός Αμερικανού κατασκευαστή.

Το μερίδιο του BMW Group στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον κόσμο, είναι τώρα τρεις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην αγορά παραδοσιακών οχημάτων.

Την «ευθύνη» της επιτυχίας της BMW στο χώρο της ηλεκτροκίνησης έχει σίγουρα το BMW i3 και το ολοκαίνουριο και συνάμα πιο δυνατό BMW i3s. Τέσσερα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά, το BMW i3 έχει ήδη γίνει το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία των premium compact μοντέλων. Από την άλλη, η γοητεία των plug-in υβριδικών σπορ αυτοκινήτων έχει εκτοξευθεί σε νέα ύψη με την πρόσφατη, επίσης ισχυρότερη νέα έκδοση του BMW i8 Coupe και το νέο BMW i8 Roadster.

Το BMW i8 που παρουσιάστηκε το 2014, θεωρείται αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία υβριδικών σπορ με μερίδιο αγοράς πάνω από 50%. Η μάρκα BMW i έχει ήδη εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για την ονοματολογία των μοντέλων από το BMW i1 μέχρι το i9, και από το BMW iX1 μέχρι το iX9. Το 2018, θα παρουσιαστεί  το BMW i8 Roadster, και το 2019 θα ακολουθήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό MINI. Το 2020, προγραμματίζεται η πλήρως ηλεκτρική έκδοση BMW X3 και το 2021 η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, BMW iNext, που θα συνδυάζει ηλεκτροκίνηση με αυτόνομη οδήγηση και νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στο εσωτερικό, για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής. Παράλληλα, το πειραματικό BMW i Vision Dynamics – ένα τετράθυρο gran coupe με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προγραμματισμένη αυτονομία 600 km που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017 – προσφέρει μια ακόμα γεύση από το μέλλον της BMW i.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της εταιρικής στρατηγικής του Ομίλου της BMW. Μέχρι το 2025, η εταιρία θα προσφέρει 25 πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα σε όλο τον κόσμο και εκτιμά ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα συγκεντρώνουν το 15 έως το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων.