Grand Prix Ισπανίας – Κατατακτήριες: Pole για Hamilton

Μπόλικο σασπένς είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix της Ισπανίας με τον Hamilton να κερδίζει την pole στο νήμα μπροστά από τον Sebastian Vettel.

Με την έναρξη της διαδικασίας έγινε γνωστό ότι η Ferrari πρόλαβε να αλλάξει την PU του Vettel, και θα συμμετείχε κανονικά. Ωστόσο, στο outlap, του συνέστησαν από το pitwall να σταματήσει το μονοθέσιο, με τον ίδιο όμως να θέλει να επιστρέψει στα pits. Κι ενώ έφτανε προς τα εκεί, αποφάσισε να μείνει εκτός και να κάνει γρήγορο γύρο, καθώς φάνηκε πως το πρόβλημα λύθηκε αμέσως.

Μετά το πρώτο μισό της διαδικασίας, ο Hamilton ήταν πρώτος, 4 δέκατα ταχύτερος του Vettel και μισό δεύτερολεπτο μπροστά από τον Bottas. Έκπληξη ήταν η 10η θέση του Wehrlein, ο οποίος κρατούσε 11ο τον Alonso. Στην ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονταν οι δύο Haas, ο Palmer, o Stroll κι ο Kvyat, κι όλα θα κρίνοντας στα τελευταία runs.

Εκεί, οι Grosjean και Magnussen απέφυγαν τον αποκλεισμό, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο για τους Ericsson, Palmer, Stroll, Vandoorne και Kvyat.

Εντυπωσιακός ήταν ο Alonso, που σε αντιδιαστολή με τον 19ο teammate του, βρέθηκε 12ος, 1,5 δευτ. από τον πρώτο.

Μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους, ο Hamilton με τον Bottas βρίσκονταν στην κορυφή, ενώ 4 δέκατα πίσω ήταν ο Raikkonen, ο οποίος έκανε λάθος στο τελευταίο σικέιν. Γρήγορα ο Vettel ήρθε να πάρει τη 2η θέση, όντας 0,085 δευτ. πιο αργός του Βρετανού.

Πιο πίσω, ο Alonso συνέχιζε να πιέζει, όντας 10ος, παλεύοντας για το «θαύμα» του Q3. Και πράγματι, το ολοκλήρωσε, καθώς με έναν εκπληκτικό χρόνο στο τέλος πέρασε τον Sainz και τον Magnussen, μπαίνοντας πανηγυρικά στο Q3. Μαζί του κι ο Massa που κινδύνευε μέχρι το τελευταίο run.

Εκτός δεκάδας βρέθηκαν οι Magnussen, Sainz, Hulkenberg, Grosjean και Wehrlein.

Η μάχη της pole position ξεκινούσε με τους τέσσερις πρώτους να βγαίνου σχεδόν μαζί στην πίστα για τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο Hamilton προηγήθηκε για 0,241 δευτ. από τον teammate του, με τον Raikkonen μπροστά από τον Vettel. Ο Γερμανός ήταν 0,5 δευτ. πίσω από τον Βρετανό και δύσκολα θα έμπαινε ανάμεσα στους πρώτους τρεις.

Στον τελευταίο γρήγορο γύρο όλων, ο Hamilton δε βελτίωσε, όμως o Vettel βρήκε τρομερό χρόνο στο δεύτερο sector και ανέβηκε 2ος. Τρίτος ο Bottas, τέταρτος ο Raikkonen, ενώ έβδομος ανέβηκε ο Alonso.

Πηγή: totalracing.gr