Gran Premio d Italia TIM-Αγώνας:Νίκη στο νήμα

Συγκλονιστηκός ήταν ο αγώνας στην Ιταλία με συναρπαστική εξέλιξη και μάχες μέχρι και το τελευταίο μέτρο. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Jorge Lorenzo, περνώντας στο νήμα τον Marc Marquez και πληρώνοντας παράλληλα με το ίδιο νόμισμα την νίκη που είχε ο Rossi στην Ισπανία.

Μετά από την pole position, ο Valentino Rossi ήθελε να πανηγυρίσει και τη νίκη μπροστά στους οπαδούς του. Όμως, αυτό δεν έγινε πραγματικότητα, αφού ο «Γιατρός» αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, έχασε αρχικά θέσεις και εν συνεχεία εγκατέλειψε για να τεθεί εκτός μάχης, ενώ προσπαθούσε να περάσει τον Jorge Lorenzo.

Έτσι, δεύτερος πέρασε ο Marc Marquez και οι δύο Ισπανοί πήγαιναν ο ένας πίσω από τον άλλον μέχρι τέλους και όλα έδειχναν ότι ο αναβάτης της Repsol Honda θα έβλεπε πρώτος την καρό σημαία, καθώς κατάφερε να περάσει μπροστά στον τελευταίο γύρο. Όμως, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κάνοντας καλή έξοδο από την τελευταία στροφή πάτησε τέρμα το γκάζι για να περάσει κυριολεκτικά στο… νήμα τον αντίπαλό του, να πανηγυρίσει την τρίτη νίκη του στη σεζόν και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Όσον αφορά τον Doctor, με την εγκατάλειψή του έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου βλέποντας τους αντιπάλους του να ξεφεύγουν στη βαθμολογία.

Από εκεί και πέρα, στο βάθρο ανέβηκε και ο Andrea Iannone, ο οποίος είχε τη δική του μάχη με τον Dani Pedrosa, φέρνοντας έτσι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Ducati στο σπίτι της. Ακολούθησαν οι Dani Pedrosa, Andrea Dovisiozo, Maverick Vinales, Bradley Smith, Danilo Petrucci, Aleix Espargaro, με τον Michele Pirro να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Τέλος, εκτός από τον Rossi, εγκατέλειψαν και οι Scott Reding, Jack Miller, Alvaro Bautista, Loris Baz.