GP Μ. Βρετανίας – Αγώνας: Εκπληκτική νίκη Rins στο νήμα

Ο Alex Rins πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο Silverstone, παίρνοντας μια απίθανη νίκη από τα χέρια του Marc Marquez, για 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε ο Maverick Vinales, άσχημο ατύχημα για Dovizioso-Quartararo.

Με τον καιρό να είναι εξαιρετικός στην κεντρική Αγγλία (31 βαθμοί Κελσίου στον αέρα, 44 στο οδόστρωμα της πίστας), όλα έμοιαζαν ιδανικά για την εκκίνηση του 12ου αγώνα της χρονιάς.

Στην εκκίνηση ο Marquez έφυγε ιδανικά και κράτησε τον Rossi στη δεύτερη θέση. Πιο πίσω όμως ο Quartararo είχε ένα άσχημο highside κι έπεσε στην έξοδο της πρώτης στροφής. Ο Dovizioso δεν μπόρεσε να τον αποφύγει κι έπεσε επάνω του, με την Ducati να παίρνει φωτιά. Οι 2 αναβάτες δέχθηκαν τη βοήθεια των κριτών για να φύγουν από την πίστα, όμως παρά τις αρχικές δυσκολίες, ευτυχώς μπόρεσαν να σηκωθούν για να μεταφερθούν στην κλινική της πίστας.

Από εκεί και πέρα, την καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Alex Rins που ανέβηκε άμεσα τρίτος κι άρχισε να πιέζει τον Valentino Rossi για τη δεύτερη θέση. Πράγματι, έναν γύρο αργότερα ο Ισπανός πέρασε δεύτερος και πλησίασε άμεσα τον Marquez.

Οι 2 αναβάτες της Honda και της Suzuki άρχισαν μια τρομερή μάχη, ανταλλάσσοντας συνεχόμενους ταχύτερους γύρους. Πιο πίσω ο Vinales εκμεταλλεύτηκε τον καλό ρυθμό της Yamaha, έφτασε και πέρασε τον Rossi για την τρίτη θέση.

Στον 12ο γύρο ο Zarco προσπάθησε να περάσει τον Oliveira, οι 2 τους είχαν επαφή και τέθηκαν εκτός αγώνα. Ο Πορτογάλος αναβάτης της Tech 3 μεταφέρθηκε με τη σειρά του στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Ταυτόχρονα, ο Rins εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Marquez και πέρασε μπροστά στην έξοδο της πρώτης στροφής. Όμως άμεσα ο αναβάτης της Honda αντέδρασε, πήρε το slipstream της Suzuki και ξαναπέρασε στην Stowe.

O Marquez διατήρησε σταθερή τη θέση του στους επόμενους γύρους, με τον Vinales να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά από τους 2 πρώτους. Miller και Crutchlow είχαν τη δική τους μάχη για αρκετούς γύρους με συνεχόμενα προσπεράσματα.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Rins ήταν κολλημένος πίσω από τον Marquez, όμως η ικανότητα του Ισπανού στα φρένα κρατούσε τον πρωταθλητή στην πρώτη θέση. Στην τελευταία παρατεταμένη δεξιά στροφή ο Rins άνοιξε τη γραμμή του, είδε το κενό στην εσωτερική, επιτέθηκε και τελικά τα κατάφερε παίρνοντας μια απίθανη νίκη για 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Τρίτος ήταν ο Maverick Vinales που παρότι μείωσε σημαντικά τη διαφορά στο τέλος, δεν μπόρεσε να γίνει πιο απειλητικός. Παρόλα αυτά ήταν ο πρώτος αναβάτης της Yamaha, μπροστά από τις έτερες μοτοσυκλέτες της ιαπωνικής εταιρείας.

Rossi και Morbidelli ακολούθησαν στην 4η και 5η θέση, ενώ ο Crutchlow επικράτησε της μάχης με τον Miller για την 6η θέση. Ο Αυστραλός μάλιστα έχασε τον ρυθμό του κι έπεσε πίσω κι από τον Petrucci, που κατέλαβε την 7η θέση. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro κι Andrea Iannone, ενώ ο Jorge Lorenzo τερμάτισε τον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή του στην 14η θέση.

Επόμενος αγώνας του MotoGP στις 12-15 Σεπτεμβρίου από την πίστα του Misano και το Grand Prix του Σαν Μαρίνο!

Πηγή:totalracing.gr