GP Αυστρίας: Bottas στο νήμα

Νικητής στο GP της Αυστρίας αναδείχθηκε ο Valtteri Bottas. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Sebastian Vettel κι ο Daniel Ricciardo Τη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Hamilton, Raikkonen, Grosjean, Perez, Ocon, Massa, Stroll.

Στην εκκίνηση, ο Bottas έφυγε πολύ καλά, με τον Vettel να κρατά πίσω του τον Ricciardo και τον Raikkonen να παλεύει για τη θέση του. Στην πρώτη στροφή ο Kvyat έπεσε πάνω στον Alonso, με τον Ισπανό να πέφτει με τη σειρά του πάνω στον Verstappen. Ο Ricciardo αμύνθηκε δίπλα στον Raikkonen, ωθώντας τον Φινλανδό εκτός πίστας, χάνοντας τη θέση του και από τον Grosjean. Ο Hamilton πέρασε τον Ocon για την 7ηθέση, ενώ οι Verstappen και Alonso εγκατέλειπαν τον αγώνα. Ενώ ο Bottas έγραφε τους ταχύτερους γύρους, ο Vettel παραπονέθηκε ότι ο Bottas είχε κάνει παράνομη εκκίνηση, με τους αγωνοδίκες να εξετάζουν το θέμα. Ο Raikkonen πέρασε τη Hass του Grosjean για την 4η θέση, ενώ οι αγωνοδίκες μας ενημέρωναν πως θα εξέταζαν το συμβάν της πρώτης στροφής. Ο Hamilton πέρασε και τον Perez για την 6η θέση και ρίχτηκε στο κυνήγι του Grosjean, με τον Βρετανό να τον φτάνει ταχύτατα και να τον περνά ανεβαίνοντας 5ος. Ο Kvyat έλαβε ποινή διέλευσης από τα pits, την οποία και εξέτισε αμέσως, καθώς ο Bottas συνέχιζε να γράφει τους ταχύτερους γύρους του αγώνα.

Ο Hamilton βρισκόταν στον 14ο γύρο σχεδόν τρεισήμισι δευτερόλεπτα πίσω από τον Raikkonen, με τον Βρετανό της Mercedes να αναφέρει στο μηχανικό του πως έχει ήδη υπερστροφή. Ωστόσο ο Hamilton κινούταν σημαντικά ταχύτερα σε σχέση με τον Raikkonen, με τον οδηγό της Ferrari να αναφέρει φθορά στα εμπρός ελαστικά, ρίχνοντας τη διαφορά στον 20ο γύρο κάτω από το δευτερόλεπτο. Οι δυο Williams βρίσκονταν στις θέσεις 9 και 10, με τον δέκατο Stroll να αμύνεται του Magnussen, με τον οδηγό της Hass να προσπαθεί να μπει στη δεκάδα. Ο Hamilton βρισκόταν κολλημένος πίσω από τον Raikkonen προσπαθώντας να περάσει τη Ferrari, ενώ ο μηχανικός του τον ενημέρωνε πως η θερμοκρασία του εμπρός αριστερού δίσκου των φρένων ανέβαινε υπερβολικά και του ζήτησε να το φροντίσει. Ο Bottas συνέχιζε να γράφει ταχύτερους γύρους, αυξάνοντας συνεχώς τη διαφορά του από τον Vettel, με τον Φινλανδό να αναφέρει μικρή φθορά στα εμπρός ελαστικά του. Οι αγωνοδίκες μας ενημέρωναν πως η εκκίνηση του οδηγού της Mercedes ήταν καθ’ όλα νόμιμη.

Οι μηχανικοί του Raikkonen προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν να λύσει κάποιο πρόβλημα, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο τιμόνι, με τον Φινλανδό να μην φαίνεται να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Ο Magnussen κυνηγούσε τον Stroll, όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα με το κιβώτιο της Hass, με τον Δανό να εγκαταλείπει τον αγώνα. Στον 32ο γύρο κι αφού ο Hamilton ζήτησε από τους μηχανικούς του να κάνουν κάτι για να περάσει τον Raikkonen, οι μηχανικοί της Mercedes έβαλαν τον Βρετανό στα Pits και του φόρεσαν την ultrasoft γόμα. Η Ferrari εξήγησε στον Raikkonen πως αν τον έβαζαν κι εκείνον στα pits ο Hamilton θα τον περνούσε. Στον επόμενο γύρο ο Ricciardo μπήκε στα pits κι έβαλε τα supersoft βγαίνοντας 4ος, μπροστά από τον Hamilton. Ο Vettel επίσης μπήκε στα pits, στον 35ο γύρο, με τον Γερμανό να βάζει τα supersoft και να βγαίνει 3ος, μπροστά από τους Ricciardo και Hamilton. Ο Bottas προσπαθούσε να δώσει γύρο στον Perez, με τον Μεξικανό να αμύνεται της θέσης του. Ο Hamilton παραπονούνταν για τη συμπεριφορά του πίσω μέρους του μονοθέσιου, με τους μηχανικούς να απαντούν  πως δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ο Vandoorne καθυστέρησε να αφήσει τον Raikkonen να του δώσει γύρο κι οι αγωνοδίκες ερευνούσαν το συμβάν. Ο Bottas στο τέλος του 41ου γύρου μπήκε στα pits, βάζοντας τη supersoft και βγαίνοντας πίσω από τον Raikkonen. Ο μηχανικός του Raikkonen τον ωθούσε να συνεχίσει να κινείται σε αυτό τον ρυθμό, με τον Bottas όμως να πλησιάζει πάρα πολύ γρήγορα τη Ferrari και πέρασε τον Φινλανδό, επιστρέφοντας στην πρωτοπορία του αγώνα.

Στον 45ο γύρο ο Raikkonen μπήκε στα pits, βάζοντας τη supersoft γόμα και και βγαίνοντας πίσω από τον Hamilton στην 5η θέση. Ο Vandoorne πήρε ποινή διέλευσης, επειδή καθυστέρησε τον Kimi Raikkonen, με τον Φινλανδό να κινείται αρκετά ταχύτερα του Hamilton. Ο Vettel έγραφε τους ταχύτερους γύρους του αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά από τον Bottas, ενώ ο Hamilton συνέχισε να παραπονιέται για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του. Στον 53ο γύρο η κατάταξη είχε ως εξής: Bottas, Vettel, Ricciardo, Hamilton Raikkonen, Grosjean, Perez, Ocon ,Massa και Stroll. Ο Raikkonen έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή, προσπαθώντας να ρίξει γύρο στον Palmer, ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά από τον Hamilton. Ο Hamilton έγραφε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενώ ο Vettel είχε ένα μικρό μπλοκάρισμα στη στροφή 3, καθώς έδινε γύρο στον Ocon. Ο Hamilton συνέχιζε να γράφει ταχύτερους γύρους, πλησιάζοντας τον Ricciardo, με τον Vettel να μειώνει επίσης τη διαφορά από τον Bottas. Ο Hamilton ζητούσε από τη ομάδα να έχει το νου της στα ελαστικά, γιατί τον ανησυχούσαν. Ο Hamilton έγραφε ξανά ταχύτερο γύρο και ζητούσε από τους μηχανικούς του να του επιτρέψουν την πρόσβαση στην πλήρη ισχύ του κινητήρα, την ώρα που ο Vettel έριχνε τη διαφορά από τον Bottas στο δευτερόλεπτο. Ο Hamilton βρισκόταν κολλημένος πίσω από τον Ricciardo, όπως κι ο Vettel πίσω από τον Bottas, δίχως όμως να έχουμε αλλαγή στην κατάταξη.

Πηγή: totalracing.gr