GP Αυστρίας: Είχε Άγιο ο Rossi (vid)

Αισθητά ταραγμένος ήταν ο Valentino Rossi που απέφυγε τα χειρότερα, μετά το ατύχημα των Franco Morbidelli και Johann Zarco που έστειλε τις 2 μοτοσυκλέτες να περάσουν εκατοστά μακριά από εκείνον.

Ο Rossi παραλίγο να έχει ένα φρικτό ατύχημα στον 9ο γύρο του Grand Prix της Αυστρίας, όταν οι μοτοσυκλέτες της Petronas Yamaha του Franco Morbidelli και της Avintia Ducati του Johann Zarco διέσχισαν κάθετα την πίστα και πέρασαν λίγα εκατοστά μακριά από την μοτοσυκλέτα και το σώμα του Ιταλού.

Ο αναβάτης της Yamaha έδειξε την ταραχή του επιστρέφοντας στο γκαράζ της ομάδας του κατά τη διάρκεια της διακοπής, πιάνοντας το κεφάλι του επανειλημμένα, ενώ το ίδιο συναίσθημα απέδωσε μετά το τέλος του αγώνα τον οποίο τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στις δηλώσεις του: «Είμαι πολύ ταραγμένος, τρόμαξα πάρα πολύ. Και οι 4 αναβάτες, αλλά ειδικά εγώ κι ο Maverick είμαστε πολύ, πολύ τυχεροί. Θα χρειαστεί να προσευχηθούμε σήμερα το βράδυ κάπου για ότι έγινε σήμερα, καθώς η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη.

«Είναι καλό να είσαι επιθετικός, γιατί όλοι προσπαθούν να πάρουν το μέγιστο. Αλλά για μένα, δεν πρέπει να υπερβάλλουμε, γιατί αυτό το σπορ είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε όλους τους αναβάτες. Πόσο μάλλον σε μία πίστα που φτάνεις συνεχώς ταχύτητες πάνω από 300 χλμ/ώρα.»

Ο Rossi εν συνεχεία ανέφερε ότι μίλησε με τους αναβάτες που είχαν την αρχική σύγκρουση και τόνισε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην πίστα του Red Bull Ring: «Μίλησα με τον Zarco και μου ορκίστηκε φυσικά ότι δεν το έκανε επίτηδες, αλλά ότι άνοιξε τη γραμμή του στο φρενάρισμα κι έκλεισε την πόρτα στον Franco. Μίλησα και με τον Franco, είναι καλά και προσπαθεί να μην το σκέφτεται, αλλά όταν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο, τρομάζεις. Ευτυχώς όλοι οι αναβάτες είναι καλά.

«Όμως σε αυτήν την περίπτωση, όταν πηγαίνεις με 300 χλμ/ώρα και έχεις το slipstream όπως ο Franco, δεν μπορείς να φρενάρεις. Έτσι έγινε. Εκείνη τη στιγμή εγώ με τον Maverick ήμασταν στην τρίτη στροφή. Ένιωσα κάτι να έρχεται από δεξιά και νόμιζα ότι ήταν το ελικόπτερο. Όταν κατάλαβα ότι ήταν η μοτοσυκλέτα του Franco κι είδα την μοτοσυκλέτα του Zarco να περνάει πάνω από τον Maverick, κατάλαβα ότι ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί.

«Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε, τόσο τη συμπεριφορά των αναβατών, αλλά και το πως προσεγγίζουμε αυτήν την πίστα. Το Red Bull Ring είναι μια επικίνδυνη πίστα. Φρενάρεις από τα 300 στα 50 χλμ/ώρα και αρχικά πηγαίνεις στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της στροφής. Αυτό όμως που κάνει την πίστα πιο επικίνδυνη είναι πως δεν υπάρχει αρκετός σεβασμός ανάμεσα στους αναβάτες.»

Πηγή:totalracing.gr