FORUM8 Rally Japan – Μέρα 2η: Προηγείται ο Evans μετά από μια δραματική Παρασκευή

Μόλις τρία δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρωτοπόρο Elfyn Evans (GRYaris) από τον δεύτερο, σε ένα σκέλος όπου έγιναν πολλά…

Αρχικά, στην εναρκτήρια ειδική της μέρας ο Ogier (GR Yaris) ήταν αυτός που είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Τα χειρότερα όμως ήταν για τον Dani Sordo ο οποίος είδε το i10 Nνα παίρνει φωτιά και να καταστρέφετε ολοσχερώς με αποτέλεσμα η ειδική να διακοπεί. Η διακοπή της δεύτερης ειδικής επηρέασε και την τρίτη η οποία επίσης ακυρώθηκε μετά την καθυστέρηση  που παρατηρήθηκε στην 2.

Το δράμα συνεχίστηκε και στην τέταρτη ειδική όπου ο Craig Breen είχε έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το σκέλος, ενώ για λόγους ασφαλείας διεκόπει και η τέταρτη ειδική.

Με τη δράση να συνεχίζετε στις Πέμπτη και έκτη ειδική καθώς η έβδομη ακυρώθηκε, ο Elfyn Evans κατάφερε να αναρριχηθεί πρώτος στην κατάταξη μετά από πολύ καλές επιδόσεις.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 N) είναι δεύτερος και εντός στόχων, αφού επιδιώκει τερματισμό στη δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης.

 

Τρίτος με διαφορά 5,1 δευτερόλεπτα είναι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος διατηρεί βάσιμες ελπίδες για νίκη. Ο Tanak (Hyundai i20 N) αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μετάδοση και προς το παρόν είναι τέταρτος, με τους Katsuta και Greensmith να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Evans 57min 18.8sec
2. Neuville +3.0sec
3. Rovanperä +5.1sec
4. Tänak +13.9sec
5. Katsuta +20.6sec
6. Greensmith +2min 0.4sec