Ford Focus: Φέρνει πωλήσεις και βραβεία

Γκάζι έχει πατήσει το νέο Ford Focus στο «ράλι» των πωλήσεων, αλλά και των βραβείων.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία το νέο Focus από το λανσάρισμα του στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, έχει ήδη σημειώσει μέχρι το Νοέμβριο 42.100 πωλήσεις. Το δημοφιλές μικρομεσαίο της Ford προσφέρεται με hatchback και station wagon αμάξωμα στις εκδόσεις Trend, Titanium, Active και Vignale, ενώ πρώτη σε ζήτηση έρχεται η σπορ έκδοση ST-Line.

To κοινό του νέου Focus δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στις μπλε αποχρώσεις ονόματι “Chrome Blue” και “Desert Island Blue” για το αμάξωμα του, ενώ ακολουθούν οι πιο παραδοσιακές γκρι “Magnetic Grey” και λευκή “Frozen White”. Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη είναι και η ζήτηση για το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων του Focus.

Οι πωλήσεις λοιπόν του νέου Focus επιβεβαιώνουν και τα συνολικά 12 βραβεία που έχει αποσπάσει από την αρχή της καριέρας του. Μάλιστα στην Κροατία και στη Φιλανδία έχει αποσπάσει το βαρύτιμο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019».

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία του νέου Focus είναι ότι στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων. Σημαντικά όπλα στη φαρέτρα του νέου Focus αποτελούν επίσης οι αποδοτικοί βενζινοκινητήρες EcoBoost και πετρελαιοκινητήρες EcoBlue, αλλά και τα προηγμένα τεχνολογικά του συστήματα όπως το  Adaptive Cruise Control με Stop & Go, το head-up display, η υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας και η αναγνώριση οδικών πινακίδων.

Πηγή:motori.gr