Finland WRC 2 Pro: Ασταμάτητος ο Rovanpera – τέταρτη συνεχόμενη νίκη

Ο Kalle Rovanpera έφτασε στην κατάκτηση της τέταρτης συνεχόμενης νίκης στην κατηγορία WRC 2 Pro στο Neste Rally Finland την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση ενός εξαιρετικού αγώνα.

Ο νεαρός Φιλανδός ευχαρίστησε τους συμπατριώτες οπαδούς κερδίζοντας και τις 23 ειδικές διαδρομές του ένατου αγώνα της χρονιάς με ένα Skoda Fabia, αποκτώντας έτσι ένα τεράστιο προβάδισμα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Rovanperä βρέθηκε στην πρωτοπορία, μπροστά από το Ford Fiesta του Eric Camilli με μια διαφορά της τάξης 4λεπτών και 47.0 δευτερολέπτων μετά από περισσότερα από 307χλμ. δράσης στις δασικές ειδικές διαδρομές της κεντρικής Φινλανδίας.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Nikolay Gryazin είχε την πρώτη του επιτυχία όπου σταματώντας το σερί του Pierre-Louis Loubet κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ παράλληλα με αυτή τη νίκη σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Ο Ρώσος, οδηγώντας ένα Skoda Fabia, βρέθηκε μπροστά από τον Jari Huttunen με μια διαφορά της τάξης των 14ων δευτερολέπτων με το τέλος του Σαββάτου, εκμεταλλευόμενος και την έξοδο του Loubet.

Αρχικά είχαμε κάποια προβλήματα και αργότερα ήμασταν απλά σε θέση να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη”, δήλωσε ο Gryazin. “Για πρώτη φορά εδώ στη Φινλανδία, να είσαι στην κορυφή είναι πολύ ωραίο. Είναι μια μεγάλη εμπειρία. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου αλλά και σε όλους τους Ρώσους θεατές για την υποστήριξη τους. ”
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του rallycross Johan Kristoffersson κατάφερε να τερματίσει τρίτος στην κατηγορία WRC 2 με ένα Volkswagen Polo, σχεδόν δύο λεπτά πίσω από τον Huttunen.

Η τέταρτη θέση για τον Loubet αφήνει τον Γάλλο στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος ισόβαθμο με τον Gryazin, έξι βαθμούς πίσω από τον Μεξικανό Benito Guerra ο οποίος απουσίαζε αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Henning Solberg και ο Paulo Nobre συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.