FIA και WRC θέλουν να εντάξουν Μέση Ανατολή και ΗΠΑ στο ημερολόγιο του 2023

Ο διευθυντής εκδηλώσεων του WRC, Simon Larkin, λέει ότι η FIA και ο Promoter του WRC θέλουν να προσθέσουν τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ στο ημερολόγιο του WRC το 2023 και ήδη ξεκίνησαν διεργασίες για αυτό.

Το Rally Jordan ήταν ο αγώνας που έγινε στη μέση Ανατολή τρείς φορές στο παρελθόν και περιλάμβανε ειδικές διαδρομές στην έρημο που έμοιαζαν με το Ράλι Ντακάρ. Ο τελευταίος νικητής σε αυτό τον αγώνα ήταν ο Sebastien Ogier το 2011 οδηγώντας έναCitroen DS3 WRC.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το Μεξικό και η Νότια Αμερική απουσιάζουν από το ημερολόγιο του WRC τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού, αλλά πιστεύεται ότι η Guanajuato μπορεί να φιλοξενήσει ξανά αγώνα του WRC το επόμενο έτος.

«Αν κοιτάξουμε το ημερολόγιο αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ καλή διοργάνωση στο χιόνι, έχουμε την Αφρική, έχουμε το ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα και αυτοί είναι οι αγώνες που θέλαμε να επαναφέρουμε», είπε ο Larkin.

«Νομίζω ότι το να έχουμε αγώνα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην έρημο είναι αυτό που λείπει από το πάζλ. Είναι φιλοδοξία μας να φέρουμε ένα νέο αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και μάλιστα το επόμενο έτος και εργαζόμαστε προς αυτό τον στόχο.

Θα θέλαμε πολύ να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο όπου θα αγωνιζόμαστε σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. Αυτό χρειάζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και αυτό σχεδιάζαμε για το 202 και θέλουμε την επιστροφή στην απόλυτη κανονικότητα του χρόνου.

Αναμφίβολα οι ΗΠΑ παραμένουν νούμερο ένα στόχος μας για το ημερολόγιο. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση για φέτος. Στο τέταρτο τρίμηνο φέτος περιμένουμε ότι θα έχουμε κάτι καινούργιο, είτε πρόκειται για επίδειξη ή δοκιμαστικό αγώνα. Οι ΗΠΑ είναι ελκυστικές για κάθε ενδιαφερόμενο στο πρωτάθλημα.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη απήχηση του ράλι επειδή βλέπουμε από τους αριθμούς συμμετοχής οπαδών σε όλες τις πλατφόρμες μας.

Δεν υπάρχουν πολλές άλλες χώρες στις οποίες πηγαίνουμε όπου έχουμε ήδη υπάρχοντες πρεσβευτές όπως ο Travis Pastrana και ο Ken Block που ήδη συμμετέχουν στο άθλημα.

Βλέπουμε ότι είναι εξαιρετικό σημείο να αυξηθεί η δημοτικότητα του WRC αν υπάρχει ένας αγώνας εκεί. Απλώς πρέπει να βρούμε την κατάλληλα πόλη».