Ferrari SF70H

Η Ferrari παρουσίασε το μονοθέσιο με κωδικό SF70H με το οποίο θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2017 στην πίστα του Fiorano σήμερα Παρασκευή.

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την Ferrari ξανά στο προσκήνιο και να βελτιώσουν τη θέση της ομάδας στη βαθμολογία μετά την περσινή τρίτη θέση. Επίσης και οι ίδιοι θέλουν να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία καθώς την περσινή σεζόν τερμάτισαν στην τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Η Ferrari επικεντρώθηκε στην εύρεση του σωστού συμβιβασμού μεταξύ κάθετης δύναμης και αεροδυναμικής αντίστασης της SF70H. Η επιμήκυνση της μύτης και η εμπρός πτέρυγα η οποία είναι σε σχήμα βέλους είναι συνεπεία των νέων κανονισμών, ενώ το πτερύγιο και το κάλυμμά του κινητήρα τα οποία σε συνδυασμό με τα ασυνήθιστα σε σχήμα κομμάτια τα οποία είναι μπροστά απο τις εισαγωγές του αέρα, σχεδιάστηκαν για να είναι σε αρμονία με το μπροστινό μέρος.  Ορατός από το μπροστινό μέρος είναι ένας αγωγός ο οποίος έχει αεροδυναμικό ρόλο, ενώ πίσω από τον οδηγό το στεφάνι το οποίο ενσωματώνει την εισαγωγή αέρα στον κινητήρα έχει επανασχεδιαστεί πλήρως. Επίσης αναβαθμίστηκαν οι αναρτήσειςΤα παξιμάδια του τροχού επίσης έχουν επανασχεδιαστεί ούτως ώστε να διευκολύνουν το έργο των μηχανικών κατά τη την αλλαγή τροχών κατά τη διάρκεια των pit-stop.

Τέλος αναβαθμίστηκαν και τα συστήματα πέδησης υδραυλικού τιμονιού καθώς η ιπποδύναμη φέτος έχει αυξηθεί. Σε αντίθεση με τα αεροδυναμικά η μονάδα ισχύος έχει υποστεί λίγες αλλαγές όσον αφορά τους κανονισμούς. Η κυριότερη αλλαγή αφορά την ποσότητα του καυσίμου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του αγώνα με την προβλεπόμενη αύξηση των επιδόσεων. Με μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε γύρο που δαπανάται σε πλήρης στροφές, η επιτρεπόμενη ποσότητα καυσίμου έχει αυξηθεί από 100 σε 105 kg , αν και ο ρυθμός ροής καθορίζεται σε 100 kg / ώρα.