Η Fantic Factory Racing MXGP μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη του FIM Motocross World Championship 2026, με τους Alberto Forato και Brent Van Doninck έτοιμους να παραταχθούν πίσω από την μπάρα εκκίνησης πάνω στη Fantic XXF 450. Η πρεμιέρα της χρονιάς πλησιάζει, με το Grand Prix της Αργεντινής να ανοίγει την αυλαία σε μόλις δέκα ημέρες και το αντίστροφο μέτρημα να έχει ήδη ξεκινήσει.
Η ιταλική ομάδα έρχεται στη νέα σεζόν με θετικά σημάδια από την προετοιμασία, με αποκορύφωμα τη δυνατή δεύτερη θέση στα Internazionali d’Italia. Το πρωτάθλημα του 2026 προμηνύεται απαιτητικό, με 19 αγώνες σε 17 χώρες και πέντε ηπείρους, ξεκινώντας από την Αργεντινή στις 7 και 8 Μαρτίου και εξελισσόμενο σε ένα πραγματικό παγκόσμιο ταξίδι.
Η Fantic μπαίνει στο MXGP με ανανεωμένη δομή και ολοκαίνουργιο δίδυμο αναβατών, υπό την καθοδήγηση του Jacky Martens, παγκόσμιου πρωταθλητή στα 500cc. Το πάθος παραμένει αναλλοίωτο και αποτέλεσε τον βασικό άξονα της χειμερινής προετοιμασίας, με στόχο τη συνεχή εξέλιξη της XXF 450. Η στενή συνεργασία της ομάδας με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Fantic έφερε έναν συνδυασμό εμπειρίας και φρέσκιας προσέγγισης, που δημιουργεί αισιοδοξία ενόψει της νέας χρονιάς.
Ο Alberto Forato μπαίνει στη σεζόν με ιδιαίτερη φόρτιση, επιστρέφοντας έπειτα από μια δύσκολη περίοδο. Δηλώνει έτοιμος να δώσει το «παρών» σε κάθε αγώνα, με πρώτο στόχο να παραμείνει υγιής και να εκμεταλλευτεί το καλό αίσθημα που έχει ήδη με τη μοτοσυκλέτα. Η παρουσία στο βάθρο στα Internazionali d’Italia, χωρίς πίεση για αποτέλεσμα, λειτούργησε ως σημαντική ένεση αυτοπεποίθησης και επιβεβαίωση ότι η κατεύθυνση είναι η σωστή.
Από την πλευρά του, ο Brent Van Doninck ξεκινά τη χρονιά με θετική διάθεση, έχοντας κάνει το βήμα σε εργοστασιακό ρόλο με την ίδια ομάδα. Η σταθερότητα και η συνέπεια αποτελούν βασικούς στόχους για τον Βέλγο αναβάτη, ο οποίος θέλει να βρίσκεται σε κάθε αγώνα και να χτίσει ένα δυνατό συνολικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Η καλή ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα και η εμπιστοσύνη στο πακέτο της XXF 450 του δίνουν την αυτοπεποίθηση για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.
Ο Jacky Martens μιλά για την αρχή ενός νέου κεφαλαίου, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας με τη Fantic και τον επαγγελματισμό του τμήματος R&D. Όπως υπογραμμίζει, τα πρώτα δείγματα από τους αγώνες προετοιμασίας είναι ενθαρρυντικά, όμως ακόμη πιο σημαντική είναι η δουλειά που γίνεται στο παρασκήνιο για να μεγιστοποιηθεί ένα ήδη αποδεδειγμένα ανταγωνιστικό πακέτο.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Davide Guarneri, υπεύθυνος motocross της Fantic, ο οποίος επισημαίνει ότι, παρά τις αλλαγές σε δομή και αναβάτες, το πνεύμα της ομάδας παραμένει το ίδιο. Με βάση την περσινή τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας συνεχίστηκε με στοχευμένες βελτιώσεις και θετικό αρχικό feedback από τους αναβάτες. Το MXGP 2026 θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία, όμως για μια μάρκα που ζει και αναπνέει για τους αγώνες, η Fantic δηλώνει έτοιμη να δώσει το 100% για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στην κορυφαία κατηγορία του παγκόσμιου motocross.









































