F1 Silverstone – Κατατακτήριες: Δεν άφησε περιθώρια σε κανένα

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν άφησε περιθώρια σε κανένα στο grand prix που διεξάγετε στην πατρίδα του, κατακτώντας την pole position εν μέσω αποθέωσης από τους συμπατριώτες του, ενώ ήταν πρώτος σε όλες τις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών. Ο Ρόσμπεργκ προσπάθησε να κλέψει την πρωτιά αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήταν σε θέση να γράψει τους χρόνους του ομόσταυλού και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός ήταν και πάλι εκπληκτικός, η Red Bull πήγε στη Μεγάλη Βρετανία ακόμα πιο βελτιωμένη και ο νεαρός κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση έχοντας πίσω του τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Κίμι Ραϊκόνεν, Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως ο Γερμανός θα χάσει πέντε θέσεις στο γκριντ λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων για δεύτερο σερί Γκραν Πρι, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα στο FP3. Από εκεί και πέρα, σειρά πήραν οι Βαλτέρι Μπότας, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τον Φερνάντο Αλόνσο να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Εκτός αυτής έμειναν οι Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, Ρομάν Γκροζάν, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Ντανιίλ Κβιάτ, Κέβιν Μάγκνουσεν, ενώ από το Q1 αποκλείστηκαν οι Τζένσον Μπάτον, Τζόλιον Πάλμερ, Ρίο Χαριάντο, Πασκάλ Βερλάιν, Φελίπε Νασρ.

Τέλος, ο Μάρκους Έρικσον δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία, αφού είχε σοβαρό ατύχημα στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και μετέβη στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, τη στιγμή που το μονοθέσιό του υπέστη σοβαρή ζημιά.