F1 Monza: Εύκολο απόγευμα είχε ο Ρόσμπεργκ

Πολύ εύκολα κατέκτησε την πρώτη του νίκη στην Monza ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Μετά από πολύ καλή εκκίνηση πέρασε πρώτος και δεν κοίταξε πίσω ποτέ. Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε κακή εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθεί πέμπτος πίσω από τους Ρόσμπεργκ, Φέτελ, Ράικονεν και Ρικίαρντο. Έχοντας όμως καλύτερη στρατηγική από τις δυο Ferrari κατάφερε στο τέλος να τερματίσει δεύτερος, καθώς η Scuderia αποφάσισε να πάει σε δύο πιτ στοπ αντί για ένα, επιλογή που στο τέλος την άφησε πίσω από τη Mercedes.

f1 (4)

Τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, πίσω του ο Κίμι Ραϊκόνεν και ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βαλτέρι Μπότας, Μαξ Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

f1 (2)

Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Ντανιίλ Κβιάτ, Πασκάλ Βερλάιν, Τζόλιον Πάλμερ και Φελίπε Νασρ, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι τιφόζι οπαδοί στη Μόντσα με χρήση καπνογόνων και συνεχή αποθέωση, ειδικά όταν περνούσαν τα κόκκινα μονοθέσια.

f1 (3)

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον προηγείται με 250 πόντους έναντι 248 του Ρόσμπεργκ, με τον Ρικιάρντο να είναι πολύ πιο πίσω στην τρίτη θέση με 161. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 498 βαθμούς, η Red Bull ακολουθεί με 290 και η Ferrari είναι τρίτη με 279.