F1 Bahrain: Νικητής ο Vettel

Νικητής για δεύτερη φορά σε τρείς αγώνες αναδείχτηκε ο Sebastian Vettel σκορπώντας ενθουσιασμό στους απανταχού φίλους της Ferrari. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι στον αγώνα του Bahrain και η Ferrari πήρε το αίμα της πίσω για την επιλογή της σε αυτόν της Κίνας. Αρχικά, θα απορούσε κανείς που η Scuderia έβαλε ξανά τόσο νωρίς τον Sebastian Vettel για πιτ στοπ, με αποτέλεσμα να βγει 12ος και ενώ θα πήγαινε σε διαφορετική στρατηγική από τη Mercedes και τον Lewis Hamilton.

Όμως, με την πολύ μαλακή γόμα ήδη κέρδιζε 3 δέκατα στον γύρο και η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας λόγω των Lans Strol και Carlos Sainz φαίνεται ότι βόλεψε τον Γερμανό, που είχε κάνει πολύ καλή εκκίνηση και είχε περάσει δεύτερος. Άπαντες για πιτ στοπ και ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής πέρασε μπροστά.

 

Με την επανέναρξη του αγώνα, απειλήθηκε από τον Hamilton, που μείωνε συνεχώς τη διαφορά, ωστόσο ο Βρετανός έκανε ένα σημαντικό λάθος, όταν μπλόκαρε τον Daniel Ricciardo στην είσοδο των πιτς. Αυτό έφερε την ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον πιλότο της Mercedes, την οποία εξέτισε στο δεύτερο πιτ στοπ του, με αποτέλεσμα να βγει τρίτος πίσω από τον Valtteri Bottas.

Ωστόσο, ο Φινλανδός μπλόκαρε τους τροχούς του και ο Hamilton πέρασε δεύτερος για να απειλήσει εκ νέου τον Vettel. Μάταια, όμως, καθώς αυτή τη φορά η προσπάθειά του έπεσε στοκενό, με τον Vettel να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη του και της Ferrari στη σεζόν, μένοντας έτσι μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Όσο για τον Bottas, δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι και στις νίκες, μετά τις pole position, ενώ δεν μπόρεσε ούτε δεύτερος να μείνει, αφού είδε την καρό σημαία τρίτος. Πίσω του βρέθηκε ο Kimi Raikkonen, με τους Daniel Ricciardo, Felipe Massa, Sergio Perez, Ramain Grosjean, Nico Hulkenburg να ακολουθούν.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Etseban Ocon, ενώ ήταν πολλές οι εγκαταλείψεις. Πέραν των Strol, Sainz, οι Max Verstappen, Kevin Magnussen, Marcus Ericsson, Fernando Alonso τέθηκαν επίσης εκτός, τη στιγμή που ο Stoffel Vandoorne δεν εκκίνησε καν.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Vettel πήγε στους 68 βαθμούς έναντι 61 του Hamilton, ενώ πολύ πιο πίσω βρίσκεται ο Bottas με 38. Στους κατασκευαστές η Ferrari πάτησε ξανά στην κορυφή με 102 πόντους, με τη Mercedes να μένει στους 99, ενώ η Red Bull είναι τρίτη με 47.