F1 Μεγάλη Βρετανία: Ο Hamilton στην pole position

Ο Lewis Hamilton ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει την pole position στον αγώνα της πατρίδας του . Το 1:26.600 που έγραψε όπως φάνηκε στο τέλος ήταν απλησίαστο καθώς ο δεύτερος Kimi Raikkonen ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Στις κατατακτήριες του 10ου αγώνα της σεζόν όλα κύλησαν ομαλά με ψιχάλες και βρεγμένο οδόστρωμα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αρχικά, στο Q1 κάποιοι οδηγοί επέλεξαν να βρουν στην πίστα με slick ελαστικά, ενώ άλλοι όπως ο Verstappen με τα ενδιάμεσα αφού φαινόταν πιο ασφαλής επιλογή. Όσοι είχαν ελαστιχά για στεγνό, άλλαξαν γρήγορα την επιλογή τους σε intermediate με τις συνθήκες να γίνονται όλο και πιο δυσμενείς.

Πρώτοι σημείωσαν γρήγορο γύρο οι δυο Red Bull οι δυο Ferrari, Hulkenberg και o Vandoorne. Αρκετοί οδηγοί είχαν μικροεξόδους με την κίτρινη σημαία να κάνει πολλές φορές την εμφάνισή της. Με 10 λεπτά να απομένουν ο Daniel Ricciardo εγκατέλειψε στο πλάι της πίστα με πρόβλημα στο turbo. Αυτό προκάλεσε την κόκκινη σημαία και την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας. Μετά την επανέναρξη της διαδικασίας οι οδηγοί άρχισαν να σημειώνουν ταχύτερους χρόνους αφού η πίστα ολοένα και στέγνωνε.

Στα τελευταία 2 λεπτά είδαμε οδηγούς όπως ο Alonso αλλά και ο Ocon να προσπαθούν με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Ο Ισπανός κατάφερε να κατεταγή 1ος με έναν εκπληκτικό γύρο και τα super soft ελαστικά. Εν’ τέλει οι Stroll, Magnussen, Wehrlein, Ericsson και Ricciardo μείναν εκτός Q2.

Περνώντας στο Q2 όλοι οι οδηγοί επέλεξαν τα στεγνά ελαστικά καθώς το οδόστρωμα είχε στεγνώσει αρκετά. Όλοι με την πολύ μαλακή γόμα εκτός από τον Bottas που φάνηκε να προτιμάει την μαλακή. Οι χρόνοι βελτιώνονταν συνεχώς και φάνηκε πως τα μονοθέσια της Mercedes είχαν το πάνω χέρι με τις Ferrari όμως να απαντούν. Τελικά ο Hamilton ήταν ο ταχύτερος λίγο πριν το τέλος του Q2. Εκτός της τελικής 10αδας έμειναν οι Palmer, Kvyat, Alonso, Sainz και Massa.

Κατά τη διάρκεια του Q3 πρώτοι βγήκαν στην πίστα οι δυο Mercedes μαζί με τις δυο Force India. Σε ότι έχει να κάνει με τη pole φάνηκε πως θα είναι μια μάχη μεταξύ Mercedes και Ferrari με τα ασημή βέλη να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Καταληκτικά, o Hamilton με έναν εκπληκτικό χρόνο στο 1:26.600 πήρε την Pole με τον Raikkonen να βρίσκεται πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω του. Ο Bottas έχοντας αλλαγή κιβωτίου θα δεχτεί ποινή 5 θέσεων και θα εκκινήσει 9ος.

Η pole του Hamilton είναι ακόμη αμφίβολη καθώς οι αγωνοδίκες θα εξετάσουν τα παράπονα του Romain Grosjean για παρεμπόδιση από τον Βρετανό στον γρήγορο γύρο του.