F1: Γκραν Πρι Ουγγαρίας: Χωρίς αντίπαλο ο Χάμιλτον

Λίγο πριν τη διακοπή του καλοκαιριού η Formula 1 πήγε στην Ουγγαρία για τοn 13ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος στον οποίο είχαμε αρκετό θέαμα σε όλες τις θέσεις εκτός της πρώτης την οποία κατέλαβε άνετα ο Λιούις Χάμιλτον.

Στην εκκίνηση υπήρξαν κάποιες επαφές οι οποίες, όμως δεν προκάλεσαν την εγκατάλειψη κάποιου οδηγού. Τα δύο πιο έντονα περιστατικά ήταν μεταξύ του Ρικιάρντο και του Έρικσον και εκείνο ανάμεσα στις δύο Force India και τον Λεκλέρκ όταν ο Μονεγάσκος βρέθηκε μεταξύ των δύο ροζ μονοθεσίων.

Ωστόσο, η πρώτη εγκατάλειψη δεν άργησε να έρθει με τον Λεκλέρκ να αναγκάζεται να παρκάρει τη Sauber του στην άκρη της πίστας. Το ίδιο έκανε στον 6ο γύρο και ο Φερστάπεν ο οποίος είπε στον ασύρματο ότι ο κινητήρας του σταμάτησε να του δίνει ισχύ και όταν βγήκε από το μονοθέσιό του ήταν φανερά εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια οι διαφορές άρχισαν να παγιώνονται. Ο Χάμιλτον βρισκόταν στην πρωτοπορία με τον Μπότας να ακολουθεί και τον Φέτελ να είναι στην τρίτη θέση καθώς είχε προσπεράσει τον Ραϊκόνεν στη δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου.

Όσο ο αγώνας προχωρούσε τα ντουμπλαρίσματα έπαιζαν σημαντικό ρόλο καθώς όταν ο Χάμιλτον έβρισκε πιο αργούς οδηγούς η διαφορά από τους Μπότας και Φέτελ μειωνόταν ενώ αυξανόταν όταν είχε ανοιχτό δρόμο μπροστά του.

Κομβικό σημείο για τον αγώνα του Φέτελ αποτέλεσε η αλλαγή ελαστικών από Soft σε Supersoft γόμα αφού μια καθυστέρηση των μηχανικών τον έριξε πίσω από τον Μπότας με αποτέλεσμα να χάσει όποιες ελπίδες είχε για τη νίκη. Ο Γερμανός έμεινε για αρκετούς γύρους πίσω από τον Φινλανδό με συνέπεια να τον φτάσει και ο Ραϊκόνεν.

Τελικά ο Φέτελ επιχείρησε το προσπέρασμα στον Μπότας στο γύρο 65 και τα κατάφερε στη δεύτερη στροφή όμως τα φθαρμένα ελαστικά του οδηγού της Mercedes είχαν ως συνέπεια να φρενάρει αργά και να υπάρξει μια μικροεπαφή μεταξύ τους που κατέστρεψε τη δεξιά μεριά της εμπρός αεροτομής του. Έτσι, εκτός από τον Φέτελ, τον Μπότας πέρασε και ο Ραϊκόνεν.

Όμως οι επαφές του Φινλανδού της Mercedes δεν είχαν τελειώσει. Λόγω της κατεστραμένης αεροτομής στον γύρο 67 τον έφτασε ο Ρικιάρντο και πήγε να τον περάσει στην πρώτη στροφή όμως ο Μπότας άργησε και πάλι το φρενάρισμα πέφτοντας έτσι πάνω στον Αυστραλό της Red Bull.

Αμέσως στη γερμανική ομάδα του έδωσαν την εντολή να παραχωρήσει τη θέση του στον Ρικιάρντο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν κάποια μεγάλη ποινή, κάτι που έγινε στον προτελευταίο γύρο.

Έτσι, η πρώτη δεκάδα ήταν Χάμιλτον, Φέτελ, Ραϊκόνεν, Ρικιάρντο, Μπότας, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Αλόνσο, Σάινθ και Γκροσζάν.

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το τριήμερο 24-26 Αυγούστου στο Spa του Βελγίου.

Πηγή:motori.gr