F1: Ανανέωσε μέχρι το 2029 ο Καναδάς

AUTO - F1 MISCS - MONTREAL CIRCUIT - PHOTO: GILLES LEVENT/ DPPI

Μέχρι το 2029 ανανέωσε ο Καναδάς το συμβόλαιο του με τους ιθύνοντες της Formula1. Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι είχαν ξεκινήσει συζητήσεις από πέρυσι με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος έκανε πίσω, καθώς έλεγε πως δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, γεγονός που απειλούσε και τον φετινό αγώνα.

Ωστόσο, οι Καναδοί τα βρήκαν με τη νέα διοίκηση του σπορ, τη Liberty Media, και επέκτειναν το συμβόλαιο συνεργασίας τους κατά πέντε χρόνια. Αυτό έληγε το 2024 και πλέον, θα έχει ισχύ μέχρι και το 2029, με τη χώρα της Βορείου Αμερικής να εξασφαλίζει άλλη μία δεκαετία τουλάχιστον στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο και μας δίνει χρόνο να σχεδιάσουμε και να δουλέψουμε στη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Με τα νέα γκαράζ να φτάνουν το 2019, η επέκταση του συμβολαίου ήταν σημαντική.

Θα ξεκινήσουμε δουλειά με την πόλη, που έχει την πίστα στην ιδιοκτησία της, με βάση τα σχέδια, ώστε να βγάλουμε ένα πρόγραμμα κατασκευής τους. Μετά, μεταξύ των αγώνων του 2018 και του 2019 θα λάβει χώρα η κατασκευή. Θα είναι ένα εντελώς νέο κτίριο, με το τωρινό να μετακινείται. Το Μόντρεαλ είναι σημαντικό για το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν μόνο δύο αγώνες στη Βόρειο Αμερική και είμαστε ο πιο παλιός αγώνας εκτός Ευρώπης», δήλωσε ο υποστηρικτής του Γκραν Πρι, Φρανσουά Ντουμοντιέ, στην ιστοσελίδα motorsport.com. Μάλιστα, τόνισε ότι η έλευση του Λανς Στρολ, που είναι ο πρώτος Καναδός μετά τον Ζακ Βιλνέβ, έχει επιρροή στις πωλήσεις των εισιτηρίων.

«Πηγαίνουν αρκετά καλά. Μπορούμε να δούμε την επιρροή που έχει ο Λανς Στρολ και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το πρώτο Γκραν Πρι του Καναδά διεξήχθη το 1961, ενώ από το 1978 φιλοξενείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ», με εξαίρεση το 1987 και το 2009.