YPF Rally Argentina: Αγωνία μέχρι και το τελευταίο μέτρο

Εκπληκτικός ήταν ο αγώνας στην Αργεντινή καθώς οι πρωταγωνιστές μας χάρισαν ένα από τα καλύτερα φινάλε τα τελευταία χρόνια. Τέσσερις μέρες έτρεχαν στα βουνά της Αργεντινής και η διαφορά που χώρισε τον πρώτο από τον δεύτερο ήταν μόλις 0.7 χιλιοστά του δευτερολέπτου και κράτησε σε αγωνία όσους τον παρακολουθούσαν αφού κρίθηκε μόλις στο τελευταίο μέτρο.

Μεγάλος νικητής στο θρίλερ αναδείχθηκε ο Thierry Neuville ο οποίος κάνοντας υπερπροσπάθεια, υπερκάλυψε την εις βάρος του διαφορά που έφτασε μέχρι και το ένα λεπτό, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια αγχωτική νίκη η οποία τον ανέβασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Elfyn Evans έφτασε μέχρι την πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Είδε τη διαφορά του από τον Neuville να μειώνετε στα 0.6 χιλιοστά του δευτερολέπτου μια ειδική πριν το τέλος και ήξερε ότι έπρεπε να τα δώσει όλα αν ήθελε να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο WRC. Ξεκινώντας την τελευταία ειδική, στο πρώτο σπλιτ ήταν 0.3 δέκατα ταχύτερος από τον Neuville όμως στη συνέχεια ένα μικρό λάθος σε γεφύρι ήταν αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ott Tanak. Ο Εσθονός ξεπέρασε τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν και σημειώνοντας χρόνους τριάδας τερμάτισε πολύ άνετα μπροστά από τον Ogier. Από την πλευρά του ο πρωταθλητής δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να οδηγήσει όπως αυτός θα ήθελε μένοντας τέταρτος. Αν δεν λύσει σύντομα μαζί με την ομάδα τα προβλήματα στησίματος του αυτοκινήτου τότε θα δυσκολευτεί πολύ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε σε αυτό τον αγώνα να πρωταγωνιστήσει. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Hayden Paddon.

Στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand πήρε ίσως την ευκολότερη νίκη της καριέρας του μέχρι στιγμής καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού η διαφορά που διμιούρησε από την αρχή ήταν δύσκολο να καλυφθεί.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Alonso Juan Carlos και τρίτος ο Heller Pedro.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία από τις18 μέχρι τις 21 Μαΐου.