Paphos Auto/Rally sprint 2017: Ο Δημήτρης Πιερή έκλεισε τη σεζόν με νίκη

Μπόλικο σασπένς και μάχες με τα χρονόμετρα με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, ήταν τα συστατικά του τελευταίου αγώνα ταχύτητας, ο οποίος διεξήχθη στην παραλία Μανδριών με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου.

Ο Δημήτρης Πιερή ολοκλήρωσε με νίκη τη χρονιά οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer EVO6. Ο Πιερή χρειάστηκε μόνο την πρώτη χρονομετρημένη προσπάθεια για να κερδίσει τον αγώνα, αφού μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε κανείς να πλησιάσει το χρόνο του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Pepsis Junior με ένα Mitsubishi Lancer EVO9, σημειώνοντας τον καλύτερο του χρόνο στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η τρίτη θέση την μεταξύ των Pepsi και Μάριου Παναγιώτου. Τελικός νικητής ήταν ο Pepsi ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 4 δέκατα διαφορά από τον Παναγιώτου.

Τον καλύτερο του χρόνο σημείωσε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Ιάκωβος Πενταράς (EVO6) τερματίζοντας έτσι στην πέμπτη θέση. Ο νεαρός Κώστας Ευριπίδου με συνοδηγό τον πατέρα του Γιάννο, οδηγώντας ένα EVO3 έκανε πολύ καλή προσπάθεια τερματίζοντας στην έκτη θέση γενικής. Τον ακολούθησαν στην έβδομη θέση οι Σταύρος Υπερμάχου-Ορέστης Υπερμάχου, οι οποίοι υπέρβαλαν εαυτόν στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Δημήτρης Παπασάββας (EVO9), ο οποίος έκανε μόνο μια χρονομετρημένη προσπάθεια, ο θεαματικότατος Σωκράτης Σωκράτους (Subaru Impreza)και οι Κωνσταντίνος και Αντρέας Κωνσταντίνου (EVO6).

Το μεγάλο ενδιαφέρων στον αγώνα ήταν αναμφίβολα η δικήνητη κατηγορία καθώς ο τίτλος του πρωταθλητή θα κρινόταν στον τελευταίο αγώνα μεταξύ των Σωκράτη Παπαναστασίου και Γιώργου Ασπρή. Ο τελευταίος πήγε στον αγώνα έχοντας πλεονέκτημα, όμως το κιβώτιο ταχυτήτων του Honda Civic τον πρόδωσε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από τον αγώνα.

Την ευκαιρία αυτή δεν άφησε να πάει χαμένη ο Σωκράτης Παπαναστασίου ο οποίος τερμάτισε τρίτος κατακτώντας με αυτό τον τρόπο το φετινό τίτλο στη δικήνητη κατηγορία.

Τη νίκη κατέκτησε ο Μιχάλης Σοφοκλέους οδηγώντας το VW Golf για ακόμα μια φορά στο όριο. Πέραν από το αγωνιστικό ο Σοφοκλέους τα πάει πολύ καλά και με το φακό καθώς για ακόμα ένα αγώνα μας χάρισε ανεπανάληπτες εικόνες.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο νεαρός Χάρης Ιωάννου με το Opel Astra GSI. Για ακόμα ένα αγώνα ήταν ταχύτατος και η κατηγορία από ότι φαίνεται απέκτησε ακόμα ένα υποψήφιο για τη νίκη.

Με τον τελευταίο αγώνα έληξε και επίσημα ακόμα μια συναρπαστική χρονιά στους αγώνες ταχύτητας. Είδαμε αρκετές μάχες σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελεύθερης Κύπρου, είδαμε επίσης και ένα ταχύ και φορμαρισμένο Chips Junior, ο οποίος πανάξια κατάφερε να κατακτήσει τον φετινό τίτλο με τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης