Ο.Φ.Α Trial Rally Sprint 2017: Έτρεξαν για τον Μιχάλη

Η ολοκλήρωση του Ο.Φ.Α Trial Rally Sprint σηματοδότησε και τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς διοργάνωσε ο Ο.Φ.Α στην περιοχή Καπουρά και ήταν εις μνήμη του Μιχάλη Κοντοπύργου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έτρεξαν εις μνήμη του Μιχάλη και το κλίμα στη ράμπα του τερματισμού ήταν έντονα φορτισμένο, καθώς οι μνήμες από τον αδοκητο χαμό του Μιχάλη είναι ακόμα νωπές. Επίσης ο αγώνας ήταν και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπου εισφορές δόθηκαν στον σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή.

Στο αγωνιστικό μέρος, αν και ο αγώνας δεν προσμετρούσε στο πρωτάθλημα αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους συμμετέχοντες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να χαρίσουν άπλετο θέαμα σε όσους τον παρακολούθησαν. Οι Χρίστος Δημοσθένους-Πάμπος Λαός ήταν αυτοί που κέρδισαν έχοντας καταιγιστικό ρυθμό στις δυο από τις τρεις χρονομετρημένες διαδρομές. Οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer EVO10 δεν δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν τις δυο πρώτες διαδρομές και να αποκτήσουν προβάδισμα νίκης, το οποίο διαχειρίστηκαν πολύ καλά στην τρίτη και τελευταία διαδρομή, καθώς κινήθηκαν χαλαρά χωρίς να πάρουν επικίνδυνα ρίσκα.

Συγκλονιστική ήταν η εξέλιξη της μάχης για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Παντελή-Χριστοδούλου (EVO10) και Χειλιμήντρη-Κοντοπύργου (Fabia R5). Οι τελευταίοι κατάφεραν να σημειώσουν καλύτερο χρόνο από τους αντιπάλους τους στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή εκμεταλλευόμενοι και το τετακε που είχε το πλήρωμα του EVO10. Στη συνέχεια οι Παντελή-Χριστοδούλου ανέβασαν ρυθμούς, κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να τερματίσουν δεύτεροι.

Οι Αντώνης Χειλιμήντρης-Στέφανος Κοντοπύργος κρατούσαν τη δεύτερη θέση μέχρι το δεύτερο χιλιόμετρο της τρίτης χρονομετρημένης διαδρομής. Ένα λάθος τους ανάγκασε να χάσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα και έτσι να υποχωρήσουν τρίτοι.

Στην τέταρτη θέση γενικής τερμάτισαν οι Μάριος Παναγιώτου-Κυριάκος Δαμιανού με Mitsubishi Lancer EVO9. Το πλήρωμα ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα την πρώτη διαδρομή μένοντας πίσω, όμως στη συνέχεια βελτίωσε τους χρόνους του ανεβαίνοντας θέσεις στη γενική κατάταξη.

Οδηγώντας ένα Toyota Celica, το οποίο σαφέστατα ήταν υποδεέστερο από τα πιο καινούργια αγωνιστικά, οι Γιάννος  Ιωάννου και Δημήτρης Κωνσταντίνου κατάφεραν να τερματίσουν πέμπτοι γενικής. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης και Φοίβος Κυριάκου οδηγώντας Subaru Impreza.

Έβδομοι γενικής και πρώτοι στη δικήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Γιώργος Λαμπριανίδης-Αντρέας Γρηγορίου οδηγώντας ένα Ford Fiesta ST. Το πλήρωμα, διαδρομή με διαδρομή βελτίωνε τους χρόνους του καταφέρνοντας στο τέλος να τερματίσει μπροστά από πιο έμπειρα πληρώματα.

Στην όγδοη θέση γενικής και δεύτεροι στη δικήνητη κατηγορία πλασαρίστηκαν οι Χρυσόστομος Παντελή-Αντρέας Νικολαΐδης με Peugeot 306 με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνουν οι Αντρέας και Μαρία Νέστωρος με Seat Ibiza. Το πλήρωμα παράλληλα ήταν και ένατο στη γενική κατάταξη.

Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Πανίκος Δημητρίου (Mitsubishi Lancer EVO9), όπου είχε για συνοδηγό του τον πατέρα του αείμνηστου Μιχάλη, Βασίλη Κοντοπύργο.

Τα υπόλοιπα πληρώματα που ολοκλήρωσαν τον αγώνα είναι οι Αντρέας και Παναγιώτης Ξενοφώντος (Seat Ibiza), Νικόλας και Μάριος Χατζημαθαίου (Peugeot 306), Αντρέας Τσιάκκας-Γιάννος Καλλής (FordFiesta R2), Syneco Junior-Ελιάνα Κωνσταντίνου (Subaru Impreza), Zoli-Leo (Suzuki Swift Sport) και Άγγελος και Μάριος Ξενοφώντος (Peugeot 206).

Οι Χρίστος και Αντρέας Μαννούρης αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα με το Honda Civic και αποχώρησαν μετά το τέλος της πρώτης χρονομετρημένης διαδρομής.

Συνολικά 22 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή, ξεκίνησαν τα 17 και ολοκλήρωσαν τον αγώνα τα 16.

Από πλευράς διοργάνωσης όλα κύλισαν ομαλά και όσοι συμμετείχαν η παρακολούθησαν απόλαυσαν ένα ψηλών προδιαγραφών αγώνα. Οι υποχρεώσεις του Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου δεν σταματούν εδώ, καθώς σε ένα μήνα θα διοργανώσουν του πρώτο αγώνα ταχύτητας, με τον οποίο ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου-Κούλλης Κυριάκου

Trial Final results 2017