EURONASCAR 2 Whelen Series Finals: Στην Ιταλία με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίστηκε και φέτος στο πρωτάθλημα EURONASCAR 2 Whelen Series όπου είχε πολύ θετική παρουσία. Στον τελευταίο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου στην πίστα Autodromo Vallelunga στην Ρώμη βρεθήκαμε μαζί του και είδαμε τις προετοιμασίες τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας πριν από κάθε αγώνα, νοιώσαμε την αγωνία, τη χαρά αλλά και την απογοήτευση.

Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή με τα ελεύθερα δοκιμαστικά όπου ο Βλαδίμηρος κατατάγει δεύτερος, με τη συνέχεια να είναι άκρως ενθαρρυντική. Το Σάββατο το πρωί στα προκριματικά ολοκλήρωσε και πάλι δεύτερος, τρία δέκατα από τον πρώτο και όλα συνέτειναν σε ένα συναρπαστικό αγώνα.

Όντας στο παιχνίδι του τίτλου, υπήρχε το ιδανικό σενάριο για κατάκτηση ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη σεζόν είτε στη δεύτερη είτε στην τρίτη θέση γενικής.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς προβλήματα αξιοπιστίας εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά με αποτέλεσμα ο πρώτος αγώνας να πάει στράφι. Ένα σπασμένο ελατήριο στον μοχλό ταχυτήτων ήταν αρκετό για να αφήσει τον Βλαδίμηρο εκτός διεκδίκησης του τίτλου, με μοναδικό στόχο πλέον την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα τα συναισθήματα ήταν έντονα και η απογοήτευση μεγάλη. Παρόλα αυτά ο Βλαδίμηρος είχε το ψυχικό σθένος να ανταπεξέλθει και την Κυριακή ήταν πανέτοιμος να ξεκινήσει τον δεύτερο αγώνα.

Έχοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στον αγώνα του Σαββάτου τοποθέτησε το Mustang στην πέμπτη θέση της σχάρας εκκίνησης. Στην εκκίνηση του αγώνα και πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος επαφή που είχαν δυο αγωνιστικά δίπλα του είχε σαν αποτέλεσμα το ένα να τον κτυπήσει και να έχει τετακέ.

Παρά την ατυχία του δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε τον αγώνα καταφέρνοντας να τερματίσει, με τις συνέπειες όμως να μην είναι θετικές αφού έχασε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη που κρατούσε από την αρχή της χρονιάς. Η ολοκλήρωση της σεζόν τον βρήκε Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στην έκτη θέση γενικής σαφώς απογοητευμένο αφού κανένας δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Πλέον είναι ώρα για ανασύνταξη και οργάνωση των πλάνων για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, η Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsprort, του πρόσφερε ένα αυτοκίνητο καλύτερο από το περσινό όμως τα θέματα αξιοπιστίας που είχε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς τον αναγκάζουν πλέον να κοιτάξει και αλλού χωρίς βέβαια να κλείνει την πόρτα στην Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsprort.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να έρθουν καλά αποτελέσματα. Ο Βλαδίμηρος στα δυο χρόνια παρουσίας του στο πρωτάθλημα EURONASCAR 2 Whelen Series έδειξε ποιος είναι, τόσο με το χαρακτήρα του όσο και με την αγωνιστική του παρουσία. Παρά την ατυχία του τελευταίου αγώνα, όπου οι βαθμοί ήταν διπλοί, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαγράψει την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα όπου πέτυχε μια pole position, πέντε βάθρα ενώ είχε και οκτώ τερματισμούς στην οκτάδα.

Αυτή του η απόδοση δεν άφησε αδιάφορες τις υπόλοιπες ομάδες με ορισμένες να βλέπουν με θετικό μάτι πιθανή μετακίνηση του σε αυτές. Το τί μέλλει γενέσθαι, θα το αποφασίσει τους επόμενους μήνες μετά τις επαφές που θα έχει.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα EURONASCAR 2 Whelen Series, τον τίτλο κέρδισε ο Martin Dubek ο οποίος έκανε την ανατροπή στον τελευταίο αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταυλό του Tobias Dauenhauer.

Η ομάδα της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsprort κέρδισε για πρώτη φορά αγώνα φέτος στην κατηγορία EURONASCAR με τον πρώην πρωταθλητή στην F1 Jaques Villeneuve, ο οποίος ήταν νικητής τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ενώ στην ίδια κατηγορία πρωταθλητής για το 2021 αναδείχθηκε ο Loris Hazemans.

Εκτός από το πρωτάθλημα EURONASCAR Whelen Series το Σαββατοκύριακο στην πίστα Autodromo Vallelunga έγιναν παράλληλα τοπικά πρωταθλήματα με αυτοκίνητα ηλεκτρικά, Formula 3 και Turing Car. Το περιβάλλον στα paddock θύμιζε περισσότερο γιορτή παρά αγώνα και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ομάδες, να αγοράσουν αναμνηστικά και αγωνιστικά ήδη ένδυσης και υπόδησης.

Αναμένουμε τις εξελίξεις για τη νέα σεζόν. Το EURONASCAR Whelen Series είναι ενδιαφέρων άθλημα με τις ιδιαιτερότητες του και τις δικές του ενδιαφέρουσες μάχες.

Στάθης Ευσταθίου