ERC Rally Poland 2021-Δεύτερη Μέρα: Μπροστά ο Lukyanuk μετά την ατυχία του Gryazin

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Ράλι Πολωνίας, πρώτου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι FIA ERC με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών (τρείς επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 133,12 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος απο τις τρείς ειδικές είδαμε το πλήρωμα των Nikolay Gryazin-Nikolay Gryazin της ομάδας Gryazin Nikolay με Volkswagen Polo Gti R5 να είναι πραγματικά απίστευτοι. Κατάφεραν να γράψουν τον ταχύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές ξεκινώντας απο την υπερειδική διαδρομή αν και όπως δήλωσαν και οι ίδιοι θα μπορούσαν να πάνε ακόμη καλύτερα.

Στη δεύτερη θέση 35.9 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε το Ρωσικό πλήρωμα των Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov της Sainteloc Junior Team με Citroën C3 Rally2. Στην υπερειδική διαδρομή τα βρήκαν σκούρα με το πολύ νερό που είχε μέσα η ειδική. Την σημερινή μέρα ξεκίνησαν απο εκεί που έμειναν αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τους υαλοκαθαριστήρες, κάτι που τους ανάγκαζε να πηγαίνουν πολύ προσεκτικά. Στην 2η ειδική, δυσκολεύτηκαν με τις νέες ρυθμίσεις των φρένων, προσπάθησαν να πιέσουν στις επόμενες ειδικές αλλά δεν τους βοήθησε η κατάσταση των ειδικών.

 

Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Andreas Mikkelsen-Ola Fløene της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά το γεγονός ότι ξεκινούσαν μπροστά δεν τους βοήθησε και τόσο.

Στην κατηγορία ERC3 Junior, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τους Sami Pajari-Enni Mälkönen, ακολουθούμενοι απο τους Ola jun.-Nore-Jørgen Eriksen και την τριάδα συμπλήρωσαν οι NorbertMaior-Francesca Maior. Στην κατηγορία ERC Junior, πρώτη θέση για τους Jon Armstrong-Philip Hall και δεύτερη για το πλήρωμα των Ken Torn-Kauri Pannas.

Στην κατηγορία ERC2 στην πρώτη θέση βρίσκουμε τους Tiborjun. Érdi-Zoltán Csökő, ακολουθούμενοι απο τους VictorCartier-Fabien Craen και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Javier Pardo- Adrián Pérez. Στην κατηγορία ERC3 το πλήρωμα των Mathieu Franceschi-Lucie Baud μπήκε στην δεύτερη θέση, στην μέση των Jurior της κατηγορίας.

Το πρώτο πέρασμα δεν ολοκλήρωσαν οι Campedelli Simone-Canton Tania (πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης), Cachon Alejandro-Lopez Alejandro (ατύχημα στην 3η ειδική), Kreim Fabian-Christian Frank (πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά),Tempestini Simone-Itu Sergiu (πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων) και οι Tejpar Nabila-Edwards Matthew, Mitchel lJason-Ward Peter, Nowak Marek-Grzelka Adam μετά απο ατύχημα στην 4η ειδική.

Ξεκινώντας το δεύτερο πέρασμα απο τις ειδικές της μέρας το πλήρωμα των Nikolay Gryazin-Nikolay Gryazin της ομάδας Gryazin Nikolay με Volkswagen Polo Gti R5, ξεκίνησαν επιθετικά κερδίζοντας την πρώτη ειδική στο δεύτερο Loop, στην επόμενη ειδική έγραψαν τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, μόλις ένα χιλιοστό πίσω απο τον ταχύτερο χρόνο. Η επόμενη ειδική διαδρομή ήταν μοιραία για το πλήρωμα το οποίο είχε δύο σκασμένα ελαστικά, πράγμα το οποίοι τους στοίχισε την πρωτιά.

Την ατυχία τους εκμεταλλεύτηκαν οι Alexey Lukyanuk-Alexey Arnautov της Sainteloc Junior Team με Citroën C3 Rally2 ανεβαίνοντας μόνοι πρώτοι. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Andreas Mikkelsen-Ola Fløene της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo οι οποίοι δυσκολεύτηκαν λόγω της θέσης τους αφού ήταν αναγκασμένοι να καθαρίζουν την κάθε ειδική. Την τριάδα συμπλήρωσε το πρώτο τοπικό πλήρωμα των Miko Marczyk- Szymon Gospodarczyk της Orlen Team με Škoda Fabia Rally2 Evo.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε ακόμη ένα τοπικό πλήρωμα των Wojciech Chuchała- Sebastian Rozwadowski της Marten Sportτης Škoda Fabia Rally2 Evo. Στην 5η θέση βρίσκουμε το Ισπανικό πλήρωμα των Nil Solans- Marc Martí της Rallye TeamSpain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Στην 6η θέση είναι οι Norbert Herczig- Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária με Škoda Fabia Rally2 Evo και στην 7η οι Yoann Bonato -Benjamin Boulloud της CHL Sport Auto, με Citroën C3 Rally2.

Στην 8η θέση το Ισπανικό πλήρωμα των Efrén Llarena- SaraFernandez της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo, στην 9η οι Erik Cais- Jindřiška Žáková της Yacco ACCR Team με Ford Fiesta R5 MkII. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι UmbertoScandola- Guido D’Amore της Hyundai Rally Team Italia με Hyundai i20 R5.

Την μέρα δεν ολοκλήρωσαν οι McCourt Cathan-HoyBrian(Πρόβλημα στο σύστημα ψύξης), Gryazin Nikolay-Aleksandrov Konstantin, Érdi Tibor jun.-Csökő Zoltán, Wróblewski Kacper-Wróbel Jakub μετά απο ατύχημα στην 7η ειδηκή και οι Breen Craig / Nagle Paul με σπασμένη ανάρτηση.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την διεξαγωγή 6 ειδικών διαδρομών μήκους 69,64 αγωνιστικών χιλιομέτρων.