ERC RALLY LIEPĀJA – Πρώτη Μέρα: Ταχύτερος ο Gryazin στο shakedown

Το έκτο Rally Liepāja ξεκίνησε σήμερα (Παρασκευή 12 Οκτωβρίου) με τα ελευθέρα δοκιμαστικά περάσματα και ακολούθησαν τα χρονομετρημένα προκριματικά με τους 15 ταχύτερους οδηγούς να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν θέση εκκίνησης του αγώνα για τις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου.

Εκεί ο Nikolay Gryazin έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στη μήκους 3.2 χιλιομέτρων διαδρομή επικρατώντας των αντιπάλων του στο ERC Junior U28, πράγμα που του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει πρώτος τη θέση εκκίνησης για τις Σαββατιάτικες ειδικές διαδρομές. Στη δεύτερη θέση 0.840 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τον Fredrik Åhlin, τρίτος είναι ο Chris Ingram και την τετράδα συμπλήρωσε ο Filip Mareš, όλοι με Skoda Fabia.

Πέμπτος ταχύτερος οδηγός και πρώτος με αυτοκίνητο Ford Fiesta R5 ο Eyvind Brynildsen, ενώ έκτο χρόνο έγραψε ο Fabian Kreim 1.962 δευτερόλεπτα πίσω από το Gryazin. Οι Łukasz Habaj, Laurent Pellier, Rhys Yates και Orhan Avcioğlu ολοκλήρωσαν τις πρώτες δέκα θέσεις.

Το ανερχόμενο αστέρι του ERC Junior U27 Mattia Vita δεν συμμετείχε στην Qualifying Stage, έχοντας κτυπήσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια τως ελεύθερων δοκιμαστικών περασμάτων σε ένα δέντρο, αναγκάζοντας την ομάδα του TRT Junior Rally να φέρει πίσω στο σέρβις το αυτοκίνητό του για επισκευές.

Στην συνέχεια έγινε το drivers parade, ακολούθησε η επιλογή θέση εκκίνησης και η μέρα ολοκληρώθηκε με την πανυγηρική εκκίνηση.

Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινάει αύριο Σάββατο με την διεξαγωγή τριών επαναλαμβανομένων ειδικών διαδρομών συνολικής απόστασης 111.55 αγωνιστικών χιλιομέτρων.