ERC Rally Liepaja – Νικητής ο Nikolay Gryazin

Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρων ολοκληρώθηκε ο τελευταίος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι στην Λετονία. Ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε από το Σάββατο και η μόνη μάχη που εκκρεμούσε ήταν για την πρώτη θέση γενικής, μεταξύ των Nikolay Gryazin και Kale Rovanpera.

Οι δυο νεαροί είχαν τις μάχες τους και την Κυριακή με τον Gryazin να καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18.5 δευτερόλεπτα διαφορά. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Junior Under 28 και τη γιόρτασε μια μέρα μετά που έκλεισε το 20o έτος της ηλικίας του.

Ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης κρίθηκε από το Σάββατο υπέρ του Kajetan Kajetanowicz, καθώς ο Bruno Magalhaes αποχώρησε από τον αγώνα. Ο Kajetanowicz από την τρίτη θέση που βρισκόταν αποχώρησε την Κυριακή για προσωπικούς λόγους και έτσι η θέση πήγε στον συμπατριώτη του Lukasz Habaj. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Jose Suarez και Albert von Thurn. Πρωταθλητής στην κατηγορία ERC Junior U28 αναδείχθηκε ο Marian Griebel.

Δραματική ήταν η εξέλιξη στην κατηγορία ERC Junior U27.Ο πρωτοπόρος Jari Huttunen βγήκε εκτός δρόμου στην 8η ειδική με αποτέλεσμα να έχει δυο σκασμένα ελαστικά. Με μόνο μια ρεζέρβα αναγκάστηκε να οδηγήσει για το υπόλοιπο του πρωινού περάσματος από τις ειδικές με τρία γερά ελαστικά. Αυτή την ευκαιρία άρπαξε ο Chris Ingram ο οποίος πέρασε πρώτος και οδήγησε χωρίς λάθος μέχρι το τέλος του αγώνα, κερδίζοντας στο τέλος και τον τίτλο του πρωταθλητή. Στην κατηγορία ERC2 ο Renis Nitiss ήταν ο νικητής στον αγώνα όμως τον τίτλο κατέκτησε ο Tibor Erdi Jr.

Οκτώ αγώνες πειλάμβανε το πρόγραμμα του στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου είδαμε συνολικά εφτά διαφορετικούς οδηγούς να κερδίζουν. Δυο φορές κέρδισε ο Brian Buffier και από μια οι Gryazin, Kajetanowicz, Kopecky, Al-Attiyah, Lukyanuk και Magalhaes.