Home Rally ERC ERC Rally Hungary 2020: Απορρίφθηκε η ένσταση εναντίον του Solberg

ERC Rally Hungary 2020: Απορρίφθηκε η ένσταση εναντίον του Solberg

Ένσταση κατά του αποτελέσματος του Oliver Solberg κατέθεσαν μετά το τέλος του αγώνα οι Alexey Lukyanuk και Grégoire Munster.

Ο Solberg τερμάτισε τέταρτος γενικής και ήταν στη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου με τον Efrén Llarena  μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή. Η ένσταση έγινε για την προηγούμενη μέρα όταν ο νεαρός είχε δυο σκασμένα ελαστικά, το δεύτερο στην τελευταία ειδική και κινήθηκε σε δημόσιο δρόμο μόνο με τρείς τροχούς καθώς ο τέταρτος είχε καταστραφεί εντελώς μένοντας  μόνο με τη ζάντα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην επιστροφή του στην τελευταία ανασυγκρότηση της μέρας σταμάτησε και άλλαξε τροχό εκεί που θεώρησε ότι ήταν σε ασφαλές σημείο, ούτως ώστε να μη γίνει μεγαλύτερη ζημιά στη ζάντα.

Οι Alexey Lukyanuk και Grégoire Munster κατέθεσαν ένσταση σύμφωνα με το άρθρο 34.1.5 της FIA. “Στην απλή διαδρομή όπου είναι και δημόσιος δρόμος και στην εκκίνηση μιας ειδικής διαδρομής, τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν μόνο αν έχουν τέσσερις ζάντες και τέσσερις τροχούς. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο δεν πληροί τον κανονισμό τότε θεωρείται εκτός αγώνα σύμφωνα με το άρθρο 54. Επιπρόσθετη ποινή μπορεί να επιβληθεί και από τους αγωνοδίκες”.

Και ενώ ο Solberg έτρεχε με τρείς τροχούς την ώρα της ένστασης, εντούτοις αυτή απορρίφθηκε από τους αγωνοδίκες σύμφωνα με το άρθρο 13.4.1 και 13.7.4. Αρχικά δεν έγινε δεκτή η ένσταση από τον Grégoire Munster καθώς δεν πληρώθηκε όταν συμπληρωνόταν το έγγραφο, ενώ όπως ενημερώθηκε και η ομάδα της Saintéloc, η ένσταση της δεν έγινε δεκτή για το λόγο ότι έγινε από “αρκετούς” διαγωνιζόμενους εναντίων ενός.Μετά και την τέταρτη θέση που τερμάτισε ο Solberg, η διαφορά από τον πρωτοπόρο Lukyanuk μειώθηκε στους 26 βαθμούς δυο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν και μετά την γκάφα από πλευράς Lukyanuk-Ereneev όλα είναι πιθανά.

Exit mobile version