ERC Rally Hungary 2019 – Μέρα 1η: Ο Lukyanuk πήρε προβάδισμα

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, για το Ευρωπαϊκό Ράλι ERC, το Rally Hungary, ξεκίνησε σήμερα με την διεξαγωγή του Shakedown. Ο Chris Ingram άρχισε ιδανικά τον αγώνα επικρατώντας του περσινού πρωταθλητή Alexey Lukyanuk, ολοκληρώνοντας την 3.9 χιλιόμετρων κατατακτήρια ειδική διαδρομή με χρόνο 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Μεγάλος άτυχος ο τρίτος εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος Łukasz Habaj ο οποίος είχε μια έξοδο στα ελεύθερα δοκιμαστικά η οποία δεν του επέτρεψε να έχει χρονομετρημένο πέρασμα. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο οδηγός της Τσέχικης Ομοσπονδίας Filip Mareš, εξαργυρώνοντας ένα από τα δυο του βραβεία που πήρε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Junior ERC 1. Ο τοπικόΣ οδηγός και τέσσερις φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας Norbert Herczig συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα.

Στην έγινε η επιλογή θέσης στην σειρά εκκίνησης του αγώνα με τον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk να ξεκινάει πρώτος και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Chris Ingram να επιλέγει να ξεκινά δεύτερος. Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής θέσης εκκίνησης έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και η μέρα κορυφώθηκε με την διεξαγωγή της νυχτερινής υπερειδικής διαδρομής.

Ο αγώνας ξεκίνησε ουσιαστικά με την διεξαγωγή της 2.4 χιλιόμετρα νυχτερινής υπερειδικής διαδρομής Rabócsiring, εκεί όπου ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk έγραψε τον ταχύτερο χρόνο μαζί με τον τοπικό οδηγό Ferenc Vincze, με τον Filip Mareš να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Όσο για του άλλους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος, ο Βρετανός Chris Ingram ολοκλήρωσε στην έκτη θέση 1.5 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση με τον Πολωνό Łukasz Habaj να ολοκληρώνει στην 11η θέση 2.9 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση.

Η ουσιαστική δράση του αγώνα ξεκινάει αύριο με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών 107,14 χιλιομέτρων με τα μάτια όλων να είναι στραμμένα στους τρείς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Θα μπορέσουν ο Πολωνός και Βρετανός να πάρουν από τον Ρώσο το πρωτάθλημα; Οι απαντήσεις θα δοθούν μετά το τέλος ενός συναρπαστικού όπως προδιαγράφετε αγώνα.

Αποτελέσματα 1ης μέρας