ERC PZM 75th Rally Poland 2018 – Πρώτη Μέρα: Ο Lukyanuk πήρε κεφάλι

Η πρώτη μέρα του προτελευταίου αγώνα της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ERC, το Ράλι Πολωνίας ξεκίνησε κλασικά με την κατατακτήρια ειδική διαδρομή, πιο γνωστή ως “Shakedown”. Εκεί ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk έγραψε τον ταχύτερο χρόνο απο όλους. Στην δεύτερη τερμάτισε θέση ο πρωτοπόρος του ERC Junior U28 Nikolay Gryazin και στην τρίτη τον Jari Huttunen μετά απο εντυπωσιακή εμφάνιση με το Hyundai R5. Ακολούθως τα πληρώματα επέλεξαν θέση εκκίνησης σε ένα αγώνα ο όπου οι οδηγοί προτιμούν να αποφύγουν να βρεθούν στις πρώτες θέσεις στη σειρά εκκίνησης των ειδικών διαδρομών.

Μετά την επιλογή θέσεων και την πανυγιρική εκκίνηση, το σκηνικό μεταφέρθηκε στην πρώτη είδική του αγώνα, την υπερειδική διαδρομή μήκους 2,50 χιλιομέτρων στην Mikolajki Arena, με τους Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov να γράφουν τον καλύτερο χρόνο απο όλους.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Norbert Herczig/Ramón Ferencz, με τον Norbert σήμερα να έχει τα γενέθλια του και σε δηλώσεις του ανάφερε ότι πήρε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να ευχηθεί όταν είδε τον χρόνο του στην ειδική διαδρομή. Στην τρίτη θέση θέση, πρώτο Πωλονικό πλήρωμα και πρώτοι στην κατηγορία Junior U28 οι Łukasz Pieniążek/Przemysław Mazur οι οποίοι δεν απέφυγαν ένα μικρό λάθος προς το τέλος της ειδικής σχεδόν ακουμπώντας τις μπαριέρες, καθώς πίεζαν στο όριο.

Στην τέταρτη θέση γενικής βρίσκουμε τους Jari Huttunen/Antti Linnaketo, με το πλήρωμα να δείχνει σφιγμένο στην ειδική διαδρομή και απο τις δηλώσεις τους φάνηκε να φοβούνται αδικαιλόγητα την ειδική και αυτο τους στοίχισε σε χρόνο. Στην πέμπτη θέση και δεύτεροι στην κατηγορία JuniorU28 πλασαρίστηκαν οι Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov. Το πλήρωμα οδήγησε ασφαλισμένα αφού τα 2,50 χιλόμετρα της ειδικής διαδρομής δεν άξιζε το ρίσκο.

Στην κατηγορία Junior U27 και στο ERC 3 πρώτευεσε το πλήρωμα των Efrén Llarena/Sara Fernandez, οι οποίοι είχαν σαν στόχο να έχουν ένα καθαρό πέρασμα πιέζοντας όσο έπρεπε για να επικρατήσουν στην κατηγορία τους.

Ο αγώνας μπαίνει στο καθαρά αγωνιστικό του κομμάτι με τις εξαιρετικά γρήγορες Πολωνικές ειδικές διαδρομές αύριο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 117,02 χιλιομέτρων.