ERC Barum Czech Rally Zlin – SSS: Πήρε προβάδισμα ο Kopecký

Η πρώτη μέρα του  πολυανμενώμενου επετειακού 50ου ERC Barum Czech Rally Zlin ξεκίνησε με τους διοργανωτές να επιφυλάσσουν εκπλήξεις στους θεατές. Θα δούν σε δράση τους θρυλικούς Roman Kresta και Tomáš Enge σε επιλεγμένες ειδικές, ενώ ο Πρόεδρος της ACCR Jan Šţovíček θα συνοδηγήσει με τον Mohammed Bin Sulayem, μια ηγετική φυσιογνωμία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και 14 φορές νικητή του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής.

Με την ολοκλήρωση του Shakedown έγινε η διαδικασία επιλογής θέσης εκκίνησης και στην συνέχεια η τελετή εκκίνησης του αγώνα, με την μέρα να κορυφώνεται με την διεξαγωγή της 9 χιλιομέτρων υπερειδικής διαδρομής Zlin.

Με πανηγυρικό στυλ υποδέχτηκαν οι Τσέχοι την επιστροφή του αγώνα τους, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διεξήχθη την περσινή χρονιά ελέω πανδημίας. Η αρχή έγινε όπως προαναφέραμε σε μια κατάμεστη απο κόσμο υπερειδική διαδρομή η οποία έγινε στο κέντρο της πόλης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι την μέρα ολοκλήρωσαν στην πρώτη θέση οι Τσέχοι Jan Kopecký- Jan Kopecký της Agrotec Škoda Rally Team, με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι κέρδισαν την ειδική με την παρουσία πολλών θεατών, οδήγώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν χωρίς να πάρουν όμως περιττά ρίσκα.

Andreas MIKKELSEN (NOR), Jonas ANDERSSON (NOR), Skoda Fabia Rally2 Evo

Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Andreas Mikkelsen- Jonas Andersson της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo. Το νέο δίδυμο προσπάθησε να μείνει μακριά απο προβλήματα, δηλώνοντας ότι ήταν εξαιρετική ειδική με πολλή παρουσία κόσμου.

Simon WAGNER(AUT), Gerald WINTER(AUT), Skoda Fabia Rally2 Evo

Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αυστριακοί Simon Wagner- Gerald Winter της BTH Import Stal Rally Team με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι δήλωσαν εξαιρετικά ευχαριστημένοι αλλά και ενθουσιασμένοι με το όλο περιβάλλον του αγώνα.  Εδώ αξίζει να κάνουμε μια παρένθεση και να αναφέρουμε ότι τον συνοδηγό (Gerald Winter) είχαμε την χαρά να τον γνωρίσουμε εδώ στην Κύπρο στο πλευρό του Πανίκου Πολυκάρπου.

Erik CAIS (CZE), Jindriska ZAKOVA (CZE), Ford Fiesta R5 MkII

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τους Πολωνούς Miko Marczyk- Szymon Gospodarczyk, της Orlen Team με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα και ήταν επιθετικοί σε ορισμένες στροφές. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε το Τσεχικό πλήρωμα των Erik Cais- Jindřiška Žáková της Yacco ACCR Team με Ford Fiesta R5 MkII, οι οποίο αν και είχαν πολύ μαλακά ελαστικά τα πήγαν πολύ καλά και θέλησαν να ευχαριστήσουν τους θεατές για την εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Στην έκτη θέση οι τερμάτισαν Ούγγροι Norbert Herczig- Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το πρόγραμμα του αγωνιστικού τους σε μια χαοτική κατάσταση όπως την περιγράφουν οι ίδιοι αφού δεν μπορούσαν να το γυρίσουν σε “Stage Mode”.

Στην έβδομη θέση βρίσκουμε το Τσεχικό πλήρωμα των Tomáš Kostka- Ladislav Kučera της Kresta Racing s.r.o. με Škoda Fabia Rally2 Evo η οποίοι όπως δήλωσαν ήταν λίγο αργοί λόγω ενός σκασμένου ελαστικού, όμως η συνολική εικόνα ήταν μια πολύ καλή προθέρμανση για τον εναπομείναντα αγώνα.

Jari HUTTUNEN (FIN), Mikko LUKKA (FIN), Hyundai i20 R5

Στην 8η θέση ολοκλήρωσε το Ισπανικό πλήρωμα των Efrén Llarena- Sara Fernandez της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Στην υπερειδική ένιωσαν καλύτερο το αγωνιστικό, προσπάθησαν να είναι γρήγοροι αλλά τα φρένα ήταν εξαιρετικά ζεστά.  Στην 9η θέση τερμάτισε ακόμη ένα Τσεχικό πλήρωμα, οι Adam Březík- Ondřej Krajča της  Samohýl Škoda Team με Škoda Fabia R5.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φινλανδοί Jari Huttunen- Mikko Lukka της Team MRF Tyres με Hyundai i20 R5 η οποίοι δηλώνουν ότι έχουν μια καλή αρχή για τον αγώνα.

Αξιό αναφοράς είναι ότι απο τα πρώτα 10 αγωνιστικά τα 8 είναι Škoda Fabia, με τον Τσέχο κατασκευαστή να επικρατεί κατά κράτος την πρώτη μέρα στον εντός έδρας αγώνα του.

Ο αγώνας μπαίνει σε καθαρά αγωνιστικό ρυθμό το Σάββατο με την διεξαγωγή οκτώ ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 127,18 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με την βροχή να καραδοκεί και όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά.