ERC BARUM CZECH RALLY ZLIN – Προκριματικά: Ταχύτερος ο Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen έκανε πολύ καλή αρχή στο Barum Czech Rally Zlin καθώς είχε εκπληκτική απόδοση στην επηρεαζόμενη από βροχή προκριματική διαδρομή. Έχοντας για πρώτη φορά δίπλα του τον Jonas Andersson, έγραψε πίσω από το τιμόνι του Škoda FabiaRally 2 Evo της Toksport WRC χρόνο 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα στη μήκους 4.07km ειδική Malenovice.

Αυτό σημαίνει ότι ο Νορβηγός θα επιλέξει πρώτος θέση εκκίνησης για τις ειδικές του Σαββάτου με απώτερο στόχο να εκμεταλλευτεί το δώρο του Lukyanuk, ο οποίος κατέστρεψε ακόμα ένα αυτοκίνητο αυτή τη φορά στα δοκιμαστικά, και να περάσει πρώτος στην βαθμολογία. «Οι συνθήκες ήταν ύπουλες όπως ακριβώς τις περιμέναμε, με πολλή λάσπη, όμως ήταν προβλέψιμες και έτσι δεν υπήρχαν εκπλήξεις», εξήγησε ο Mikkelsen μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο τοπικός οδηγός της  Yacco ACCR Erik Cais με το Ford Fiesta Rally2, ήταν δεύτερος ταχύτερος με διαφορά 0.524 δευτερόλεπτα από τον πρώτο, με τον πρώην πρωταθλητή ERC  Jan Kopecký να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Kopecký που μετρά οκτώ νίκες στο Zlin, έτρεξε για πρώτη φορά με συνοδηγό τον Jan Hloušek και σημείωσαν χρόνο 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τον Cais, ο νεαρός θα μπορούσε να έγραφε τον ταχύτερο χρόνο όμως ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο δεν του το επέτρεψε. «Η βαλβίδα popoff άνοιξε τρείς φορές. Ο χρόνος μας είναι καλός όμως είμαι απογοητευμένος. Ήθελα να ξεκινώ πρώτος στον αγώνα της πατρίδας μου. Θα δούμε τι θα γίνει.»

Ο οδηγός της ORLEN Miko Marczyk ήταν άνετα τέταρτος τερματίζοντας μπροστά από τον Jari Huttunen ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της MRF. Ο Filip Mareš, πρωταθλητής του ERC1Junior to 2019, έμεινε έκτος ακολουθούμενος από τους Simon Wagner και Yoann Bonato. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι τοπικοί οδηγοί Tomáš Kostka και Miroslav Jakeš.

results