ERC Azores Airlines Rally 2017: Ο Lukyanuk οδηγεί τον αγώνα

Άνοιξε η αυλαία της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι E.R.C (European Rally Championship). Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ο οποίος διεξάγεται αυτές τις μέρες αυτές τις μέρες, έχει σαν πρώτο σταθμό την μέση του Ατλαντικού και τα νησιά Αζόρες.

Από τις κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα αλλά και ένα πολύ συναρπαστικότερο πρωτάθλημα. Με τον περσινό πρωταθλητή Kajetan Kajetanowicz να αποφασίζει τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από όλους, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον περσινό δευτεραθλητή Alexey Lukyanuk.

Η πρώτη μέρα βρήκε τους δύο περσινούς πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να κλέβουν την παράσταση κερδίζοντας ο Kajetanovic μια ειδική διαδρομή και ο Lukyanuk δύο, κλείνοντας την μέρα με την διαφορά να βρίσκεται στα 1,1 δευτερόλεπτα υπέρ του Kajito. Σημείο αναφοράς ο τοπικός οδηγός Ricardo Moura ο οποίος κέρδισε και αυτός μία ειδική διαδρομή.

Στο νεοσυσταθέν πρωτάθλημα Junior U28, οι Ralfs Sirmacis, Nikolay Gryazin, Marijan Griebel και Joze Suarez ήταν μία ανάσα ο ένας από τον άλλο στη γενική κατάταξη.

Τη σημερινή δεύτερη μέρα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή είχαμε αλλαγή στην πρώτη θέση, με τον Kajetan Kajetanowicz να τραυματίζει το fiesta του και να αποχωρεί από τον αγώνα. Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Alexey Lukyanuk ο οποίος πέρασε στην πρώτη θέση ακολουθούμενος από τον τοπικό ήρωα Ricardo Moura. Στο Junior U28 είχαμε και εδώ ανακατατάξεις με τον Marijan Griebel να ανεβαίνει στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενος ένα κλαταρισμένο ελαστικό του Ralfs Sirmacis.

Το τέλος του πρώτου περάσματος της πρώτης μέρας βρήκε το πλήρωμα Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautov να αποσπούνται 40 δευτερόλεπτα από το δεύτερο πλήρωμα. Στην ένατη και προτελευταία ειδική διαδρομή της μέρας ο πρωτοπόρος του αγώνα έχασε πίεση από το ελαστικό του κατά την διάρκεια της ειδικής διαδρομής το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να φύγει το ελαστικό από την ζάντα και να έχουν να καλύψουν μια ειδική διαδρομή χωρίς ρεζέρβα.

Η δεύτερη μέρα έκλεισε με το πλήρωμα Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautov να προηγείτε της κατάταξης αν και στην 10η και τελευταία ειδική σε ένα χάσιμο ακούμπησε σε τοίχο το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει το πισινό παράθυρο. Στην δεύτερη θέση 27.8 δευτερόλεπτα πίσω πέρασε το πλήρωμα Magalhães Bruno – Magalhães Hugo οι οποίο αν και δυσκολεύτηκαν με το νέο τους αυτοκίνητο στην πρώτη ειδική της δεύτερης μέρας, όμως στη συνέχεια άρχισαν να βρίσκουν τον ρυθμό τους και μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή εάν έκαναν καλύτερη επιλογή μείγματος ελαστικού θα μπορούσαν να κτυπήσουν και την πρωτιά.

Στην τρίτη βρίσκετε ένα τοπικό πλήρωμα, οι Moura Ricardo/Costa António οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα εάν δεν ταλαιπωρούνταν με τα ελαστικά, στο δεύτερο loop της μέρας.

Αναμένουμε με ανυπομονησία την τρίτη μέρα ενός σκληρού αγώνα αντοχής των ελαστικών κατά κύριο λόγο. Δεν μένει παρά να δούμε τι μας περιμένει με την αυριανή μέρα.