Home Rally ERC ERC 2022: Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία

ERC 2022: Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία

Ο εναρκτήριος αγώνας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι 2022 ξεκινά από την βόρεια Πορτογαλία αυτό το Σαββατοκύριακο 11-13 Μαρτίου, με τις απαιτητικές διαδρομές του Rally Serras de Fafe Felrueiras-Cabreira e Boticas, στις οποίες θα διαγωνιστούν 40 κορυφαίοι συνδυασμοί.

Έχοντας διοργανώσει για πρώτη φορά αγώνα το 1953, το ERC είναι η παλαιότερη σειρά ράλι στον κόσμο. Αναγνωρίζεται ως ο καθιερωμένος τροφοδότης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη σειρά ούτως ώστε να δείξουν τις ικανότητες τους προτού ανεβούν στο ψηλότερο επίπεδο αγώνων ράλι, το WRC.

Ο Ισπανός Efrén Llarena του οποίου η συνοδηγός Sara Fernández έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο των συνοδηγών ERC την περασμένη σεζόν, θα έχει το νούμερο 1 στον αγώνα.

Ο πρώην πρωταθλητής του ERC Junior κέρδισε ένα αγώνα στην Ισπανία το περασμένο Σαββατοκύριακο και στην Fafe θέλει να αποφύγει τυχών επανάληψη της εξόδου με μεγάλη ταχύτητα που είχε κατά τη διάρκεια του περσινού αγώνα. «Θα δουλέψουμε 100% για να πάρουμε τη νίκη, αλλά σίγουρα θα είναι δύσκολο», είπε ο 26χρονος. «Το να είμαι στο βάθρο θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω το φετινό ERC με την ομάδα μου, την MRF Tires, αλλά υπάρχει πιθανότητα να βρέξει πολύ και όταν είχαμε τέτοιες συνθήκες πέρυσι ήταν το πιο δύσκολο ράλι της ζωής μου.Η έξοδος που είχα ήταν πολύ άσχημη, οπότε φέτος προσπαθούμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο έξυπνοι, να πιέζουμε όταν μπορούμε, αλλά ταυτόχρονα να οδηγούμε προσεκτικά όταν χρειάζεται», πρόσθεσε ο οδηγός του Skoda Fabia.

Ο 22χρονος Erik Cais ήταν κάποτε ένας πετυχημένος ποδηλάτης μέχρι που ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να σταματήσει την καριέρα του και να ασχοληθεί με το ράλι. Ο Τσέχος με το Ford Fiesta, μέχρι στιγμής άφησε μεγάλες υποσχέσεις και όπως και άλλοι οδηγοί θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον Llarena από το να κερδίσει.

Άλλοι οδηγοί που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας Norbert Herczig, ο έξι φοράς πρωταθλητής Ρουμανίας Simone Tempestini και ο Ιταλός Simone Campedelli. Όλοι οι προαναφερθέντες θα αγωνιστούν με Skoda Fabia ενώ επιπρόσθετα με αυτούς είναι και ο Ισπανός Nil Solans που θα αγωνιστεί με Volkswagen Polo GTI.

Αρκετοί κορυφαίοι Πορτογάλοι οδηγοί θα επιδιώξουν ένα δυνατό αποτέλεσμα στην έδρα τους. Μεταξύ αυτών είναι ο πρωταθλητής Πορτογαλίας Ricardo Teodósio, ο οποίος θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 N για πρώτη φορά φέτος για την ομάδα της Hyundai Portugal.

Συμμετέχουν επίσης οι πρώην πολυπρωταθλητές Armindo Araújo, με Fabia, και Bruno Magalhães με i20 N.Ο πρώτος από τους οκτώ αγώνες του φετινού ERC, αποτελείται από 17 ειδικές διαδρομές κυρίως χωμάτινες, με το high light του αγώνα να είναι το άλμα Pedra Sentada στην ειδική Lameirinha.

Η συγκεκριμένη ειδική θα διεξαχθεί την Κυριακή και στο δεύτερο της πέρασμα είναι η power stage του αγώνα, η οποία προσφέρει επιπλέον βαθμούς.

Ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή το βράδυ από την Fafe με μια θεαματική υπερειδική στους δρόμους της πόλης και ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από 196,21 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Rally-Serras-de-Fafe-Entry-List

Exit mobile version