ERC 2020 – Rally Hungary: Ο Marczyk πρωτοπόρος του αγώνα

Ο οδηγός της κατηγορίας ERC 1 Junior Miko Marczyk, είναι αυτός που προηγείται στο Ράλι Ουγγαρίας μετά την εναρκτήρια υπερειδική διαδρομή, η οποία διεξήχθη στην πίστα rallycrossRabócsiring νοτιοανατολικά της πόλης Nyíregyháza, η οποία φιλοξενεί τον αγώνα.

Ο οδηγός την ORLEN και νυν πρωταθλητής Πολωνίας, οδηγώντας ένα Škoda Fabia Rally2 Evo με ελαστικά Pirelli, ολοκλήρωσε τη μήκους 2.4km διαδρομή σε 1 λεπτό και 38.5 δευτερόλεπτα αφήνοντας δεύτερο τον νικητή αγώνα WRC Andreas Mikkelsen, με διαφορά 0.7 δευτερολέπτων.

«Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα», είπε ο Marczyk. «Θέλω να στείλω τα χαιρετίσματα μου στην Πολωνία καθώς ορισμένοι λένε ότι είμαστε γρήγοροι μόνο στις ευθείες, όμως τώρα ίσως να δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε γρήγοροι και σε τεχνικές διαδρομές.»

Ο Oliver Solberg ήταν τρίτος ταχύτερος στον πρώτο του αγώνα πίσω από το τιμόνι του καινούργιου Škoda Fabia Rally2, ακολουθούμενος από τον οδηγό της Yacco ACCR, Erik Cais (Ford Fiesta R5 MkII), τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας του Ουγγρικού πρωταθλήματος Ferenic Vincze Jr, και το νικητή στο Nyíregyháza Rally, András Hadik.

Ο Craig Breen (Hyundai i20 R5), δεν έκανε και την καλύτερη εκκίνηση με αποτέλεσμα να σημειώσει τον όγδοο χρόνο. Ο Miklós Csomós σημείωσε ίδιο χρόνο με τον Breen και οι Simon Wagner και Emil Lindholm συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Όσον αφορά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Alexei Lukyanuk, ο Ρώσσος έχασε 5.5 δευτερόλεπτα στην εκκίνηση μετά που του έσβησε ο κινητήρας και έτσι ολοκλήρωσε την υπερειδική στην 20η θέση.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 118.88 αγωνιστικών χιλιομέτρων.