ERC 2020: Rally di Roma Capitale-Κατατακτήριες: Basso ο ταχύτερος

Ο Giandomenico Basso ήταν ο ταχύτερος οδηγός στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του εναρκτήριου αγώνα στο ERC, το Rallydi Roma Capitale.

Οδηγώντας για πρώτη φορά το Volkswagen Polo GTI R5, ο δις πρωταθλητής Ευρώπης ολοκλήρωσε την 4.02km διαδρομή στο Fumone σήμερα το πρωί σε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα.

Ο Alexey Lukyanuk, πρωταθλητής στο ERC το 2018, ολοκλήρωσε δεύτερος με το Citroen C3 R5 της Saintéloc Junior Team, με διαφορά 0.385 κλάσματα του δευτερολέπτου.

«Είναι φανταστικά που ξεκινήσαμε ξανά,» ανέφερε ο Ρώσσος. «Η διαδρομή ήταν ύπουλη με αρκετές πέτρες. Είχα όμως ένα καθαρό πέρασμα χωρίς να πάρω περιττά ρίσκα.»

Ο πρώην οδηγός της κατηγορίας ERC3 Junior Andrea Crugnola, ο οποίος ήταν ταχύτερος στις 13 από τις 15 ειδικές του αγώνα την περσινή περίοδο, πλασαρίστηκε τρίτος οδηγώντας το C3 R5 της F.P.F Sport, με τον πρωτάρη στο Roma di Capitale Oliver Solberg(Volkswagen Polo GTI R5) να σημειώνει τον τέταρτο χρόνο γενικής και πρώτο στην κατηγορία ERC1 Junior. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Emil Lindholm και Fabian Kreim.

Οι μάχες με τα χρονόμετρα συνεχίζονται αύριο, αυτή τη φορά με τις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα. Τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 97 αγωνιστικών χιλιομέτρων έχουν να αντιμετωπίσουν το Σάββατο τα πληρώματα με την πρώτη του αγώνα αλλά και της σεζόν να είναι η Pico-Greci.