ERC 2019: Οι τρείς υποψήφιοι για το φετινό πρωτάθλημα στο ERC σε μια σύντομη συνέντευξη

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ERC 2019 μεταφέρεται σε ένα συναρπαστικό φινάλε στην Ουγγαρία την επόμενη εβδομάδα (8-10 Νοεμβρίου), με τους Chris Ingram, Łukasz Habaj και Alexey Lukyanuk να παλεύουν για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή, οι τρείς πρωταγωνιστές μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τον αγώνα και για το τι αντίκτυπο θα είχε σε αυτούς το πρωτάθλημα, αν το κερδίσουν.

Οι ερωτήσεις κλειδιά:

Τι θα σήμαινε για σένα η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι ERC 2019;

Chris Ingram: “Η νίκη στο ERC θα είναι ένα όνειρο ζωής που επιτεύχθηκε. Θα είναι ένα απίστευτο πράγμα για μένα να μπορώ να ξυπνώ κάθε μέρα ξέροντας ότι έχω πετύχει ένα όνειρο και θα μου έδινε τεράστια αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση. Αυτό θα είναι τα πάντα για μένα.”

Łukasz Habaj: “Είμαι απλά συγκεντρωμένος στο να έχω την καλύτερη μου απόδοση. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία για μένα, οπότε είναι καλύτερα να μην το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή”.

Alexey Lukyanuk: Φυσικά θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για την χρονιά για όλες τις προσπάθειές μας εμάς αλλά και των χορηγών και τους οπαδών μας. Για μένα θα είναι το δεύτερο πρωτάθλημα στο ERC.”

 

Πώς θα άλλαζε τη ζωή σου;

Chris Ingram: “Η κατάκτηση αυτή θα έκανε τεράστια διαφορά για μένα προσωπικά και για την καριέρα μου και θα μου πρόσφερε μια τεράστια αίσθηση υπερηφάνειας. Έχοντας τον τίτλο του ERC θα ήταν μια τεράστια ευκαιρία, να χρησιμοποιήσω τη δημοσιότητα του πρωταθλήματος για να ενισχύσω το προφίλ μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, που ελπίζω να με βοηθήσουν να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου το 2020. ”

Łukasz Habaj: “Θα ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για τα τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και τις τεράστιες θυσίες από εμένα αλλά και πολλούς ανθρώπους γύρω μου. Ίσως θα βοηθούσε το άθλημα να ανεβάσει την δημοτικότητά του στη χώρα μου”.

Alexey Lukyanuk: “Όταν αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά είναι ίσως πιο συναρπαστικό και σου προφέρει κάτι. Για εμάς ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, όλα παραμένουν τα ίδια, δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για την επόμενη χρονιά. ”

Στο μυαλό σας, τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε τον τίτλο;

Chris Ingram: “Θα οδηγήσω σταθερά και γρήγορα όπως και στο Barum, πιστεύω ότι αυτό θα είναι αρκετό. Χρειάζομαι επίσης ένα δυνατό αυτοκίνητο και μια καλή ομάδα, όπως έχουμε πάντα. Σε θέμα αποτελέσματος, αν κερδίσει ο Alexey, πρέπει να ολοκληρώσω στο βάθρο. Αν ο Łukasz κερδίσει, θα πρέπει να τερματίσω πίσω του ή μπροστά και από τους δύο. ”

Łukasz Habaj: “Να παραμείνω ήρεμος και να έχω την καλύτερη απόδοση της ζωής μου, κάτι που προετοιμάζομαι να κάνω εδώ και πολλά χρόνια”.

Alexey Lukyanuk: “Πολύ απλά, κερδίζω πολύ περισσότερους βαθμούς από τους αντιπάλους μου, αυτό είναι. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσον αφορά τη στρατηγική, πρέπει να κερδίσουμε το μέγιστο και μετά να δούμε τι θα συμβεί.”

Από τους δύο αντιπάλους για το πρωτάθλημα , ποιο φοβάσαι περισσότερο;

Chris Ingram: “Δεν φοβάμαι κανέναν. Οδηγώ εναντίον του εαυτού μου και θέλω να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου. Ωστόσο, έχω μεγάλο σεβασμό για τους Alexey και Łukasz και τους συνοδηγούς τους. Αν είχα να πω έναν οδηγό, θα έλεγα τον Alexey επειδή είναι ήδη πρωταθλητής και οδηγεί με έναν απίστευτα άγριο ρυθμό.”

Łukasz Habaj: “Δεν φοβάμαι κανέναν. Νομίζω ότι και οι δύο αντίπαλοι μου είναι εξίσου επικίνδυνοι. Ο Alexey γιατί είναι απίστευτα γρήγορος, ο Chris επειδή είναι γρήγορος, συνεπής και έχει περισσότερους βαθμούς, αλλά σέβομαι και τους άλλους διαγωνιζόμενους και ελπίζω ότι θα μπορέσουν να διατηρηθούν κοντά στους αντιπάλους μου, γιατί αυτό αυξάνει τις πιθανότητές μου. Σίγουρα αυτός θα είναι πολύ ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας.”

Alexey Lukyanuk: “Δεν φοβάμαι κανέναν”.

Πώς θα προετοιμαστείτε για τον αγώνα;

Chris Ingram: “Θα κάνουμε κάποια δοκιμαστικά πριν, τα οποία θα είναι κρίσιμα, και θα κάνουμε τη συνήθη προετοιμασία μας. Ψυχολογικά, αισθάνομαι ενθουσιασμένος, χαλαρός και σίγουρος, αυτό είναι που χρειάζομαι περισσότερο.”

Łukasz Habaj: “Κάναμε εξαιρετικά δοκιμαστικά με την συμμετοχή μας στο Rally Vsetin. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει. ”

Alexey Lukyanuk: “Όπως πάντα ψάχνουμε δεδομένα για την τοποθεσία και τις ειδικές. Κάνουμε επίσης την τακτική γυμναστική μας. Φυσικά, δουλεύουμε για τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, προσπαθώντας να κάνουμε το κάτι επιπλέον με αυτές για τις απρόβλεπτες συνθήκες. Αλλά είναι πραγματικά θέματα ρουτίνας. ”

Που βρίσκεται η μάχη τίτλου του ERC;
Μεταβαίνοντας στο Ράλι Ουγγαρίας ο Ingram βρίσκεται στην πρωτοπορία με 19 βαθμούς διαφορά από τον Habaj και με τον Lukyanuk μόλις εννέα βαθμούς πίσω του. Με βάση μόνο αυτούς τους αριθμούς μπορεί να φαίνεται ότι ο Ingram είναι ήδη πρωταθλητής, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο απλό. Στην Ουγγαρία υπάρχουν 39 βαθμοί διαθέσιμοι με τους οδηγούς του ERC να έχουν να διαλέξουν τους έξι καλύτερους αγώνες τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Habaj και ο Lukyanuk βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο κυνήγι του πρωταθλήματος παρά την βαθμολογική διαφορά από τον Ingram. Ενώ οι Habaj και Lukyanuk πρόκειται να χάσουν τέσσερις και τρείς βαθμούς αντίστοιχα από την τελική βαθμολογία, ο Ingram θα μπορούσε να χάσει 12 βαθμούς από την τελική του βαθμολογία μετά το τέλος.

Chris Ingram

Chris Ingram (Μεγάλη Βρετανία), ERC1, Toksport WRT Συνοδηγός: Ross Whittock (Μεγάλη Βρετανία) Αυτοκίνητο: ŠKODA Fabia R5 Evo Ημερομηνία γέννησης: 07/07/94 Θέση: Πρώτος, Βαθμοί 135, καλύτερο αποτέλεσμα στο 2019 η 2η θέση στο Cyprus Rally.

Łukasz Habaj

Łukasz Habaj (Πολωνία), ERC1, Sports Racing Technologies: Συνοδηγός: Daniel Dymurski (Πολωνία) Αυτοκίνητο: ŠKODA Fabia R5 Ημερομηνία γέννησης: 29/04/75 Θέση: Δεύτερος βαθμοί:116 Καλύτερο αποτέλεσμα στο 2019 η 1η θέση στις Azores.

Alexey Lukyanuk

Alexey Lukyanuk (Ρωσία), ERC1, Saintëloc Junior team Συνοδηγός: Alexey Arnautov (Ρωσία) Αυτοκίνητο: Citroën C3 R5 Ημερομηνία γέννησης: 12/12/80 Θέση: τρίτος Βαθμοί:107 Καλύτερο αποτέλεσμα για το 2019 η 1η θέση στην Πολωνία.