Home Rally ERC ERC 2018: Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή-Τον Ιούνιο το ράλι Κύπρος

ERC 2018: Με την ίδια επιτυχημένη συνταγή-Τον Ιούνιο το ράλι Κύπρος

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι της νέας χρονιάς θα διεξαχθεί με την ίδια επιτυχημένη συνταγή του 2017, στο οποίο θα περιλαμβάνονται 8 αγώνες. Μετά την ψεσινή συνεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στο Παρίσι αποφασίστηκε ότι η χρονιά θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Όπως την πέρσι έτσι και φέτος ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις Αζόρες από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι αγώνες σε Λετονία, όπου πέρσι κρίθηκαν όλοι οι τίτλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπως επίσης η Ρώμη και Πολωνία.

Ο δικός μας αγώνας παραμένει στο πρόγραμμα και θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, δυο βδομάδες μετά το θρυλικό ράλι Ακρόπολις. Από τους οκτώ αγώνες του προγράμματος θα προσμετρούν τα έξι καλύτερα αποτελέσματα για κάθε διαγωνιζόμενο. Αυτό ισχύει για τις κατηγορίες ERC1 και ERC3 ενώ για τις κατηγορίες ERC Junior Under 28 και ERC Junior Under 27 θα προσμετρούν τα τέσσερα από τα έξι καλύτερα αποτελέσματα. Για πρώτη φορά για τις κατηγορίες ERC2 και ERC Ladies θα προσμετρούν τα τέσσερα από τα οκτώ καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος για το πρωτάθλημα ομάδων, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία πέρσι θα προσμετρούν τα έξι από τα οκτώ καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

FIA European Rally Championship calendar 2018
22-24 March: Azores Airlines Rallye (Portugal, gravel) ERC Junior
3-5 May: Rally Islas Canarias (Spain, asphalt) ERC Junior
1-3 June: Acropolis Rally (Greece, gravel)*
15-17 June: Cyprus Rally (Cyprus, gravel)
20-22 July: Rally di Roma Capitale (Italy, asphalt) ERC Junior
24-26 August: Barum Czech Rally Zlín (Czech Republic, asphalt) ERC Junior
21-23 September: Rally Poland (Poland, gravel) ERC Junior
12-14 October: Rally Liepāja (Latvia, gravel) ERC Junior
*Subject to signing of event promoter agreement

 

 

 

Exit mobile version