ERC 2017: Σε ρυθμούς Ράλι Ακρόπολις

Μόλις τρείς μέρες μας χωρίζουν από τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις. Μπορεί η ένταξη του αγώνα από το 2014 και μετά να συμπεριλαμβάνετε στο ημερολόγιο του ERC, όμως η οργάνωση και οι ειδικές διαδρομές πάντα θυμίζουν εποχές WRC.

Στον αγώνα συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC1, ERC2, ERC3, ERC Ladies Trofie) και χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσουν πόλο έλξης στους χιλιάδες λάτρης των αγώνων ράλι.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος όπου ο Πορτογάλος Bruno Magalaes φιγουράρει στην πρώτη θέση με 63 βαθμούς μετρώντας μια νίκη και μια τρίτη θέση στους δυο πρώτους αγώνες. Στο Ακρόπολις θα τρέξει με τα χρώματα της SEAJETS η οποία είναι και ο μεγάλος χορηγός του αγώνα. Μεγάλος απών από τον αγώνα είναι ο διεκδικητής του φετινού τίτλου Alexei Lukyanuk, ο οποίος τραυματίστηκε σε δοκιμές και χάνει τον αγώνα. Τη νίκη που θα τον ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά θα ψάξει ο περσινός πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz, ο οποίος ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν έχοντας μαζέψει μέχρι στιγμής 35 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του πολυπρωταθλητή Nasser Al Attiyah, ο οποίος συμμετέχει σε ράλι Ακρόπολις για όγδοη φορά και συγκαταλέγετε ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Δυνατές συμμετοχές υπάρχουν και από Ελληνικής πλευράς, με τους Φιλιππίδη/Μάχαιρα και Τσολακίδη/Δήμου να τρέχουν στον αγώνα αμφότεροι με Skoda Fabia R5. Οι Τσολακίδης/Δήμου επέστρεψαν στην ενεργό δράση πέρσι μετά από αποχή 8 χρόνων και έχουν όλα τα φόντα να διεκδικήσουν θέση ψηλά στη γενική κατάταξη.

Αναμφίβολα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από Κυπριακής πλευράς και η κάθοδος αρκετών Κυπρίων στην Ελλάδα θεωρείτε δεδομένη, καθώς φέτος η χώρα μας εκπροσωπείτε από τέσσερα πληρώματα. Ο Πέτρος Παντελή έχει συνηθίσει πλέον τις συμμετοχές σε ράλι Ακρόπολις καθώς αυτή είναι η τρίτη φορά που τρέχει και έχει σαν καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την ένατη θέση γενικής το 2015. Φέτος θα τρέξει με ένα Mitsubishi Lancer EVO9 και συνοδηγός του θα είναι ο Κύπρος Χριστοδούλου.

Ο δεύτερος οδηγός είναι ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο οποίος μετά την πρώτη του νίκη σε τοπικό αγώνα τον προηγούμενο μήνα κάνει το μεγάλο άλμα και συμμετέχει με ένα Citroen DS3 R5 με συνοδηγό τον έμπειρο Denis Girautet. Το Ακρόπολις για τον Τσουλόφτα είναι περισσότερο αγώνας προσαρμογής με το αυτοκίνητο εν όψη Cyprus Rally.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα τρέξει στο Ακρόπολις και ο Γιάγκος Γιάγκου, αυτή τη φορά με ένα Subaru Impreza N12 και συνοδηγό τον Ανδρέα Χριστοδουλάκη.

Τέλος ο τέταρτος οδηγός είναι ο Παναγιώτης Κυριάκου ο οποίος τρέχει για πρώτη φορά σε Ακρόπολις σαν οδηγός και για συνοδηγό θα έχει τον Χαράλαμπο Καλαμαρά.

Ο αγώνας είναι ο ίδιος με το 2016 με μοναδική αλλαγή την ειδική Γραβιά, η οποία έχει μικρύνει κατά 890 μέτρα. Η ειδική διαδρομή Άμφισα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά το 1970, έτρεχε σε αντίθετη φορά και τότε ονομαζόταν Καρούτες. Η μεγαλύτερη ειδική του αγώνα είναι η Ελάτια/Καρυά, είναι μήκους 33.86 km και στα πρώτα 10 χιλιόμετρα θυμίζει τη γνωστή διαδρομή Pikes Peak και τα πληρώματα θα περάσουν δυο φορές το Σάββατο.

Συνολικά 29 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα ο οποίος είναι διήμερος και αποτελείται από 12 ειδικές διαδρομές μήκους 229.74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Συμμετοχές

ITINERARY

map_leg1

map_leg2