Elfyn Evans: Στόχος η συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων

Ο Elfyn Evans θέλει να χρησιμοποιήσει την απογοήτευση του από το ράλι Μόντε Κάρλο σαν μοχλό πίεσης, ούτως ώστε να κυνηγήσει περισσότερες νίκες τη φετινή σεζόν.

Ο Ουαλός είχε ένα φανταστικό ξεκίνημα την προηγούμενη βδομάδα και παρά την έλλειψη εμπειρίας με το Toyota Yaris, εντούτοις κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα όντα πρώτος για περισσότερο από το μισό αγώνα. Δυστυχώς, την τελευταία μέρα έχασε καθώς από πρώτος οπισθοχώρησε τρίτος μετά που τον πέρασαν οι Thierry Neuville και Sebastien Ogier.

«Θα ήθελα να κερδίσω, γι΄αυτό εξ άλλου πήγαμε στο Μόντε. Πρέπει να στοχεύουμε πάντα για τη νίκη. Μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε την ταχύτητα να διεκδικήσουμε τη νίκη, αυτό θέλαμε να κάνουμε. Είναι απογοητευτικό, φυσικά και είναι απογοητευτικό. Θα κρατήσω μόνο τα θετικά από το Μόντε. Ένας τερματισμός στο βάθρο ήταν μια πολύ καλή αρχή και ήταν καλό για την ομάδα. Όμως πονά λίγο. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο».

Ο Evans εξήγησε πως έχασε στο τελευταίο σκέλος την Κυριακή. «Τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα αναμέναμε την Κυριακή. Κάναμε ορισμένες μικρές, πολύ μικρές αλλαγές το Σάββατο το βράδυ και αυτό ίσως να μην βοήθησε. Επίσης δεν ήμουν πολύ ομαλός με τις γραμμές μου. Έπρεπε να πιέσω λίγο όμως από ότι φάνηκε αυτό είναι αρκετό για να χάσεις ορισμένα δευτερόλεπτα. Δε μας βγήκε εκείνη τη μέρα, μας βγήκε τις προηγούμενες. Δεν είχα καλή αίσθηση και δεν εμπιστευόμουν το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Ήξερα όταν έφτασα στο τέλος της power stage ότι δεν ήταν αρκετό. Κατάλαβα ότι ο Seb με πέρασε. Πριν από όλα αυτά είχα πολύ καλή αίσθηση. Το οδήγημα ήταν εύκολο. Δεν το πίεζα, ούτε καν το σκεφτόμουν και αυτό έβγανε από μόνο του. Αυτό χρειάζεται για να είσαι γρήγορος, να έχεις την καλή αίσθηση και να είσαι ένα με το αυτοκίνητο. Θα παραμείνω προσγειωμένος και θα προχωρήσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε στις ειδικές και να προσπαθήσουμε να τις κερδίσουμε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους», ανέφερε.