EKO Acropolis Rally 2021: Τερματισμός για τρία από τα τέσσερα Κυπριακά πληρώματα

Το ΕΚΟ Acropolis Rally επέστρεψε φέτος στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και όλα τα βλέμματα των φίλων του θεσμού ανα το παγκόσμιο ήταν στραμμένα το τετραήμερο 9 με 12 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα.

Για τελευταία φορά τα σημερινά αγωνιστικά κατηγορίας Rally 1 έτρεξαν στα βουνά της Ελλάδας αφού από τη νέα χρονιά το WRC περνά στην υβριδική εποχή, με νέα αυτοκίνητα και νέους κανονισμούς.

Απέναντι σε οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο φετινό EKO Acropolis Rally έτρεξαν και τέσσερα Κυπριακά πληρώματα.

Πρόκειται για τους Petrolina Racing Team Σίμο Γλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου (VW Polo GTI R5), Πέτρο Παντελή/Πάμπο Λαός (Citroen DS3 R5), Αλέξανδρο Τσουλόφτα/Στέλιο Ηλία (VW PoloGTI R5) και Λούη Παπαγεωργίου/Βασίλη Κούγια (Peugeot 208 Rally4).

Στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα κατάφεραν να ανταπεξέλθουν τα τρία από τα τέσσερα πληρώματα, με τους Τσουλόφτα/Ηλία να αποχωρούν μόλις στην πρώτη ειδική μετά από πρόβλημα στην μπροστά δεξιά ανάρτηση.

Με τον αριθμό #51 εκκίνησαν τον αγώνα οι Γαλατριώτης/Ιωάννου και κινήθηκαν γρήγορα και προσεκτικά στις ειδικές Ράλλυ Ακρόπολις καθώς τα αυτοκίνητα που προηγούνταν και δη τα WRC όργωναν κυριολεκτικά το δρόμο.

Πέραν τούτου ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε για όλους τους διαγωνιζόμενους λόγω καιρικών συνθηκών καθώς η βροχή που προηγήθηκε πριν από τον αγώνα στις διαδρομές που θα διεξάγονταν το Σαββατοκύριακο δημιούργησε ερωτηματικά ως προς το τι θα είχαν να αντιμετωπίσουν, καθώς  ήταν είτε στεγνές, είτε σε ορισμένα σημεία βρεγμένες.

Αθόρυβα το δίδυμο του VW Polo  ανέβηκε θέσεις στην γενική κατάταξη, παρά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την Westgate του αυτοκινήτου από την πρώτη κιόλας μέρα, γεγονός που όμως μας ανέφεραν δεν τους άφησε να πιέσουν στο βαθμό που ήθελαν μιας και η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου μειώθηκε κατά πολύ. Συνέχισε να πιέζει και κατάφερε μετά από καλή εμφάνιση να τερματίσει στην 18η θέση, όντας το πρώτο από τα Κυπριακά αλλά και τα Ελλαδικά πληρώματα, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε στην 11η θέση στην κατηγορία RC2, γεγονός που τους άφησε πλήρως ικανοποιημένους.

Ο Πέτρος Παντελή έτρεξε με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό και εκκίνησαν με το #53 στις πόρτες. Κινήθηκαν εκ του ασφαλούς κάνοντας μια αξιοπρεπές εμφάνιση. Τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεπεράστηκαν εύκολα και από κει και πέρα ο στόχος που ήταν μια καλή παρουσία και τερματισμός επιτεύχθηκαν.

Για πρώτη φορά σε Ράλλυ Ακρόπολις έτρεξε ο Λούης Παπαγεωργίου και συνοδηγός του ήταν ο έμπειρος Βασίλης Κούγιας. Οι δυο αγωνίστηκαν με καινούργιο μάλιστα αυοτκίνητο. Πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 Rally4 ο Λούης Παπαγεωργίου πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το πλήρωμα τερμάτισε στην 42η θέση ενώ ήταν τέταρτο στην κατηγορία RC4.

Πλέον το χρονικό περιθώριο για ανασύνταξη  είναι μειωμένο καθώς ακολουθεί ακόμα ένας απαιτητικός αγώνας, το Cyprus Rally, το οποίο προσμετρά και φέτος στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, με τις δυο μέρες του αγώνα να προσμετρούν επίσης σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι.