EKO Acropolis Rally – Μέρα 2η: Κυριαρχία του Neuville και της Hyundai!

Με σωστή διαχείριση του ρυθμού και των ελαστικών του ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Ακρόπολις στην κορυφή της κατάταξης κάνοντας σημαντικό βήμα για τη νίκη. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai που οδήγησε και στο δεύτερο σκέλος προσεκτικά είδε τον ομόσταβλο του στην κορεατική ομάδα Ott Tanak να έχει δύο κλαταρίσματα στην πρώτη ειδική της ημέρας και να πέφτει πίσω στην κατάταξη, ενώ κλατάρισμα είχε και ο Dani Sordo που πήρε προσωρινά την πρωτιά.

Ο Neuville εκμεταλλεύτηκε την ατυχία των team-mates του και ανέβηκε στην κορυφή 55 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Sordo και1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1). O Tanak περιορίστηκε στην τέταρτη θέση απέχοντας περισσότερα από 3 λεπτά από την κορυφή.

Στα “θύματα” του δεύτερου σκέλους του σκληρού Ακρόπολις περιλαμβάνονται επίσης ο Greg Munster (Ford Fiesta Rally1) που βγήκε από το δρόμο χτυπώντας κολώνα της ΔΕΗ στο πρώτο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους και ο απογοητευτικός Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που τούμπαρε στο δεύτερο πέρασμα από την ίδια ειδική. Οι Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) και Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που επέστρεψαν στις ειδικές το Σάββατο με super rally δεν κατάφεραν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους.

Στη δεύτερη κατηγορία ο Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2) κατάφερε να ξεπεράσει τον Robert Virves (Skoda Fabia RS Rally2)και να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) που θέλει το κάτι παραπάνω για τη διεκδίκηση του τίτλου. Τέταρτος υποχώρησε ο Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2) που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Στους Juniors και παράλληλα στην κατηγορία WRC3 ο Ρουμάνος Norbert Maior (Ford Fiesta Rally3) παραμένει στην κορυφή, με τον επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των “μικρών” Romet Jurgenson (Ford Fiesta Rally3) να διατηρεί τη δεύτερη θέση και να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο.

Στην άτυπη ελληνική μάχη οι “Παναγιώτης Ρουστέμης”- Χρήστος Μπακλώρης (Skoda Fabia RS Rally2) ήταν και πάλι οι ταχύτεροι, αυξάνοντας τη διαφορά τους από τους δεύτερους Ιορδάνη Σερδερίδη- Fred Miclotte (Ford Puma Rally1). Το νεαρό δίδυμο βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής και παράλληλα στη 10η της κατηγορίας WRC2. Στην τρίτη ελληνική θέση ανέβηκαν οι Θέμης Χαλκιάς- Νίκος Κομνός (Renault Clio Rally3) εκμεταλλευόμενοι και την εγκατάλειψη των Νώντα Καρανικόλα- Γιώργου Κακαβά που έχασαν την υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι του Ford Fiesta Rally3 στα πρώτα χιλιόμετρα των δεύτερων Αγίων Θεοδώρων. Στην τέταρτη ελληνική θέση ανέβηκαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος- Μάριος Τσαούσογλου (Renault Clio Rally3), ενώ ακολουθούν οι Μάνος Στεφανής- Κώστας Στεφανής (Ford Fiesta Rally3) που δίνουν ωραία μάχη με τους Στέφανο Θεοχαρόπουλο- Γιώργο Κότσαλη (Ford Fiesta Rally3).

Λίγο πιο πίσω τρία πληρώματα της κατηγορίας WRC2, οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman (Skoda Fabia Rally2 Evo), Βασίλης Βελάνης- Ηλίας Παναγιωτούνης (Skoda Fabia RS Rally2) καιΓιώργος Βασιλάκης- Thomas Krawszik (Ford Fiesta Rally2)αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και θα διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στις ειδικές της Κυριακής.

Ελληνική υπόθεση η κατηγορία RC4 με τους Σάββα Λευκαδίτη- Βαγγέλη Ακράτο (Peugeot 208 Rally4) να διατηρούν την πρωτοπορία παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, μετά και την εγκατάλειψη των Γιάννη Πλάγου- Χρήστου Κουζιώνη (Peugeot 208 Rally4) από τρόμπα υδραυλικού τιμονιού. Δεύτεροι ανέβηκαν οι Τεό Καλαμαράς- Δημήτρης Λαμπράκης (Ford Fiesta Rally4) που αναρριχήθηκαν προσωρινά στην πρώτη θέση μετά την Θήβα, όμως δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην αντεπίθεση των Λευκαδίτη- Ακράτου.

Το μοναδικό κυπριακό πλήρωμα που ολοκλήρωσε τις ειδικές του Σαββάτου ήταν οι Δημήτρης Παρέλλης- Ανδρέας Παπανδρέου (Renault Clio Rally5) που οδεύουν προς το δεύτερο συνεχόμενο τερματισμό τους σε Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ οι Πέτρος Παντελή- Πάμπος Λαός (Renault Clio Rally3) και Λούης Παπαγεωργίου- Βασίλης Κούγιας (Peugeot 208 R2) εγκατέλειψαν.

Από ελληνικής πλευράς εγκατέλειψαν ακόμα οι Γιώργος Κεχαγιάς- Νίκος Πετρόπουλος (Skoda Fabia RS Rally2).

Τα λίγα χιλιόμετρα της Κυριακής δεν θα είναι εύκολα για τα πληρώματα του Ράλλυ Ακρόπολις αφού θα πρέπει να ξημερώσει για να διαπιστωθεί η κατάσταση των ειδικών διαδρομών μετά τη βραδινή καταιγίδα και κάθε πρόγνωση απαγορεύεται!