EKO Acropolis Rally: Βήμα τίτλου για Neuville και Hyundai!

Με θρίαμβο της Hyundai ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ένα από τα σκληρότερα των τελευταίων ετών. Η κορεατική ομάδα σημείωσε το 1-2-3 στις ειδικές διαδρομές της πατρίδας μας επαναλαμβάνοντας την κορυφαία της επίδοση στο Ακρόπολις δύο χρόνια μετά.

Ο Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού κατάφερε να κερδίσει οδηγώντας με στρατηγική και αποφεύγοντας τα κλαταρίσματα. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai έκανε σημαντικό βήμα τίτλου διατηρώντας έναν σταθερό ρυθμό στον αγώνα, βλέποντας όλους τους αντιπάλους του να αντιμετωπίζουν προβλήματα και πανηγύρισε εν τέλει μια εύκολη νίκη κερδίζοντας μόλις 3 από τις ειδικές του αγώνα.

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) απώλεσε σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου, αφού στην προσπάθεια του να πάρει το απόλυτο των πόντων του τελευταίου σκέλους και της power stage τούμπαρε με αποτέλεσμα να χάσει πολλά λεπτά και εν τέλει να μην συλλέξει κανέναν βαθμό την Κυριακή.

 

 

Σημαντικό βήμα για τον τίτλο και για την ομάδα της Hyundai που πανηγύρισε το 1-2-3 O με τους Dani Sordo και Ott Tanak να συνοδεύουν τον Neuville στο βάθρο, με τον Εσθονό να μαζεύει σημαντικούς βαθμούς στο τελευταίο σκέλος και να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα. Ο Sordo ήταν για ακόμα έναν αγώνα άψογος, κάνοντας αυτό ακριβώς που του ζητήθηκε από την ομάδα του βοηθώντας την στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Βαθμούς μόνο από το τελευταίο σκέλος συνέλεξαν ο εντυπωσιακός Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) που κέρδισε και την power stage, o Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που τερμάτισαν πολύ πίσω στη γενική κατάταξη.

Η νίκη στην κατηγορία WRC2 κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού οι Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2) κατάφερε και Robert Virves (Skoda Fabia RS Rally2) σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο! Ο Φινλανδός ήταν αυτός όμως που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφού είχε σημειώσει καλύτερο χρόνο από τον αντίπαλο του στην πρώτη ειδική. Ο νεαρός οδηγός της Toyota τερμάτισε στην τέταρτη θέση της γενικής με τον Εσθονό  να τον ακολουθεί σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του! Ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) ακολούθησε σε γενική και WRC2 αφού δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά, με τον Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2) να τερματίζει στην έβδομη θέση σημειώνοντας ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Στους Juniors και παράλληλα στην κατηγορία WRC3 ο Ρουμάνος Norbert Maior (Ford Fiesta Rally3) σημείωσε την πρώτη του νίκη, όμως ο δεύτερος Romet Jurgenson (Ford Fiesta Rally3) ήταν αυτός που πανηγύρισε τον τίτλο.

 

Στην μάχη των Ελλήνων οι “Παναγιώτης Ρουστέμης”- Χρήστος Μπακλώρης (Skoda Fabia RS Rally2) ήταν αυτοί που τερμάτισαν πρώτοι. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα έψαχνε καιρό το νεαρό πλήρωμα και μακάρι να του δώσει ώθηση για να τους βλέπουμε ακόμα πιο συχνά στους ελληνικούς αγώνες. Οι “Ρουστέμης”- Μπακλώρης έφτασαν στη Λαμία στην 12η θέση της γενικής και στην 9η θέση της κατηγορίας WRC2. Δεύτεροι ολοκλήρωσαν οι πανευτυχείς Ιορδάνης Σερδερίδης- Fred Miclotte (Ford Puma Rally1) που σημείωσαν το καλύτερο τους αποτέλεσμα σε Ράλλυ Ακρόπολις του WRC! H τρίτη ελληνική θέση ήταν υπόθεση του πιο έμπειρου οδηγού του αγώναΘέμη Χαλκιά που με το συνοδηγό του Νίκο Κομνό και το Renault Clio Rally3 ολοκλήρωσαν στην έβδομη θέση της WRC3. Λίγο πιο πίσω τερμάτισαν οι Πασχάλης Χατζημάρκος- Μάριος Τσαούσογλου (Renault Clio Rally3) που επίσης βαθμολογήθηκαν για το πρωτάθλημα WRC3.

Θετικό αποτέλεσμα για τους Νίκο Παυλίδη- Allan Harryman (Skoda Fabia Rally2 Evo) που τερμάτισαν στην 4η θέση της κατηγορίας WRC Masters, μια θέση μπροστά από το άλλο ελληνικό πλήρωμα των Γιώργου Βασιλάκη- Tom Krawszik (Ford Fiesta Rally2) που βελτίωσαν τη θέση τους στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Άτυχοι του αγώνα οι Βασίλης Βελάνης- Ηλίας Παναγιωτούνης που εγκατέλειψαν στα τελευταία μέτρα της power stage με πρόβλημα στο τιμόνι του Skoda Fabia RS Rally2, ενώ οι υπόλοιποι ελληνικοί συνδυασμοί με Rally2 δεν εκκίνησαν στο τελευταίο σκέλος.

Τερμάτισαν επίσης τα Ford Fiesta Rally3 των Μάνου Στεφανή- Κώστα Στεφανή, Στέφανου Θεοχαρόπουλου- Γιώργου Κότσαλη και Νώντα Καρανικόλα- Γιώργου Κακαβά προσφέροντας θέαμα στους λίγους, σε σχέση με άλλες χρονιές, θεατές που ανέβηκαν στα βουνά.

Πρώτος δικίνητος συνδυασμός του αγώνα ήταν οι Σάββας Λευκαδίτης- Βαγγέλης Ακράτος (Peugeot 208 Rally4) για δεύτερη συνεχόμενη φορά! Δεύτεροι τερμάτισαν οι Τεό Καλαμαράς- Δημήτρης Λαμπράκης (Ford Fiesta Rally4) ενώ ακολούθησαν οι Κύπριοι Δημήτρης Παρέλλης- Ανδρέας Παπανδρέου (Renault Clio Rally5), οι Γιάννης Πλάγος- Χρήστος Κουζιώνης και το μικτό ελληνοκυπριακό πλήρωμα των Λούη Παπαγεωργίου- Βασίλη Κούγια (Peugeot 208 R2).

10 μήνες απομένουν για το επόμενο Ράλλυ Ακρόπολις και το περιμένουμε με ανυπομονησία