Home Rally ERC EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018 – Shakedown: Ο Nordgren ταχύτερος όλων

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018 – Shakedown: Ο Nordgren ταχύτερος όλων

Οι επίσημοι αγωνιστικοί ήχοι του Ραλλυ Ακρόπολις ακούστηκαν σήμερα στην κατατακτήρια διαδρομή που ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Ορεξάτοι φάνηκαν οι πλείστοι οδηγοί, κάνοντας εντυπωσιακά και γρήγορα περάσματα στη μήκους 3.7km διαδρομή.

Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο νεαρός Φιλανδός NonrdgrenJuuso, ο οποίος ολοκλήρωσε την προκριματική διαδρομή μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Alexey Lukyanuk.

«Αργήσαμε να μπούμε στην ειδική για δοκιμαστικό πέρασμα καθώς περιμέναμε να καθαρίσει η διαδρομή», είπε ο Nonrdgrenκαι πρόσθεσε, «Από την άλλη δε θέλαμε να μπούμε τελευταίοι μεταξύ των οδηγών προτεραιότητας. Ρισκάραμε καθώς ξεκινώντας περίπου στη μέση αποδείχτηκε σωστή επιλογή αφού δεν είχε πολλές πέτρες στο δρόμο από τους οδηγούς που ξεκίνησαν μπροστά μας. Τώρα όσον αφορά τη θέση εκκίνησης δεν νομίζω να μας επηρεάσει αν υπάρχει σκόνη, καθώς έχουμε καλές σημειώσεις.» Ο Yuriy Protasov ήταν τρίτος ταχύτερος, ο Lukasz Habaj τέταρτος και ο Brynildsen πέμπτος.

 

Όσον αφορά τα Κυπριακά πληρώματα, οι Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου έγραψαν τον έβδομο χρόνο και οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου τον ενδέκατο. Το τρίτο Κυπριακό πλήρωμα, οι Παντελή-Χριστοδούλου ολοκλήρωσαν στη 19η θέση.

Με το πέρας της κατατακτήριας διαδρομής έγινε η επιλογή εκκίνησης για τον αγώνα, με τον NonrdgrenJuusoνα επιλέγει να ξεκινά από τη 12η θέση, εν αντιθέσει με τον Lukyanuk ο οποίος θα ξεκινήσει 15ος.

Οι ‘’δικοί’’ μας Γαλαταριώτης Ιωάννου θα ξεκινήσουν 5οι και οι Τσουλόφτας-Χρυσοστόμου από την 9ηθέση.

Η δράση συνεχίζεται αύριο με την εκκίνηση στην Ακρόπολη και εν συνεχεία θα γίνουν δυο ειδικές διαδρομές. Η πρώτη είναι στον ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και η δεύτερη είναι η Θήβα, η οποία είναι η μήκους 30kmκαι είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

Exit mobile version