East Safari Rally 2023: Πρεμιέρα με τον ταχύτερο αγώνα του ημερολογίου

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου οι οδηγοί και συνοδηγοί ράλι ετοιμάζονται να γράψουν τα πρώτα αγωνιστικά χιλιόμετρα της φετινής περιόδου στο Psaltis/ENEOS Παγκύρπιο Πρωτάθλημα Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το East Safari Rally επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πρόκειται για αγώνα συνυφασμένο με πολύ ψηλές ταχύτητες στις ειδικές διαδρομές που είναι στο πρόγραμμα και που πάντα προσελκύει αρκετούς φίλους του αθλήματος, ενώ ξεχωριστές είναι οι βραδινές ειδικές που μετά από απουσία ενός έτους επιστρέφουν προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα όπου δεν το βλέπει κανείς παρά μόνο στον αγώνα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου στην φετινή 38η έκδοση συνδύασε παλιές με δυο νέες ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων η μία (Ξυλοφάγου) ακυρώθηκε λόγω ανωτέρας βίας.

Έτσι απέμειναν 10 ειδικές διαδρομές όπου οι συμμετέχοντες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τη νίκη.

Όλα θα ξεκινήσουν στις τρείς το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι όπου θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση. Τα αγωνιστικά ακολούθως θα κατευθυνθούν στην πρώτη ειδική του αγώνα αλλά και της σεζόν, Παραλιμνίτικα, η οποία είναι μήκους 9,24 km με ώρα εκκίνησης 15:28. Η δεύτερη ειδική του αγώνα είναι η Αγία Θέκλα, μήκους 10,60 km και ξεκινά στις 16:06.

EAST SAFARI RALLY PROVISIONAL STARTING LIST 2023

Μετά την ανασυγκρότηση στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου Τάσος Μάρκου οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν, αυτή τη φορά υπο απόλυτο σκοτάδι με ώρα έναρξης 18:09 και 18:47 αντίστοιχα.

Τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές είναι στο πρόγραμμα της Κυριακής με τις οποίες ολοκληρώνετε ο αγώνας. Η κλασσική Χαλοσπιτιά δε θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί αφού είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τον αγώνα. Είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ειδική του διημέρου (11,21 km) και ξεκινά στις 9:48.

Ακολουθεί μια νέα ειδική, η Αυγόρου, που είναι μήκους 5,98 km και αρχίζει στις 10:21, ενώ το πρώτο loop ολοκληρώνετε με ακόμα μια κλασσική ειδική το Δασάκι, μήκους 8,96 km και ώρα έναρξης 10:54.

Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση οι τρείς προαναφερθέντες ειδικές θα επαναληφθούν στις 12:32, 13:05 και 13:38 προτού τα πληρώματα επιστρέψουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου για να περάσουν από τη ράμπα τερματισμού στις 15:00.

Από πλευράς συμμετοχών στον αγώνα θα αγωνιστούν 24 πληρώματα και αναμφίβολα ξεχωρίζει η παρουσία των πεντάκις πρωταθλητών Κύπρου Petrolina Racing Team Σίμου Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου, οι οποίοι στο μπάκετ του VW POLO GTI R5 είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Την περσινή έκπληξη στον αγώνα όπου κέρδισε θα επιδιώξει να επαναλάβει ο Πέτρος Παντελή ο οποίος για συνοδηγό στο Citroen DS3 R5 θα έχει αυτή τη φορά τον Αντώνη Χρυσοστόμου.

Πέρυσι οι Petrolina Racing Team Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου είχαν σκασμένο ελαστικό στον αγώνα το οποίο δεν τους επέτρεψε να κυνηγήσουν τη νίκη. Φέτος, εξοικειωμένοι πλέον με το Skoda Fabia R5 συγκαταλέγονται στους διεκδικητές της νίκης.

Η RC2 έχει φαβορί και ακούει στο όνομα Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου. Οι περσινοί πρωταθλητές της κατηγορίας, τρέχουν με το Mitsubishi Lancer Evo IX σε ένα αγώνα όπου κέρδισαν τρείς φορές στο παρελθόν και θα επιδιώξουν να ξεκινήσουν με νίκη στην κατηγορία την υπεράσπιση του τίτλου.

Με Subaru Impreza οι Χρίστος Χριστοδούλου/Ευάγγελος Ξενοφώντος θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας, στην οποία τρέχουν έμπειρα πληρώματα με ίδιους ακριβώς στόχους.

Οι Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo X R4 αναμένετε όπως σε κάθε αγώνα να είναι εκ των πρωταγωνιστών στην κατηγορία με βλέψεις για νίκη, όπως επίσης και οι Κώστας Μιχαηλίδης/Ανδρέας Νέστωρος οι οποίοι τρέχουν πρώτη φορά μαζί σαν πλήρωμα σε νέο αυτοκίνητο, ένα Mitsubishi Lancer Evo XI.

Ένα πλήρωμα που έχει την ταχύτητα και δεν μπορεί να υποτιμηθεί είναι αυτό του Γιώργου Νέστωρος και Γιάννου Καλλή, οι οποίοι επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo X και θα επιδιώξουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε αγώνα ράλι θα αγωνιστούν ξανά μετά από αρκετούς μήνες και οι Κυριάκος Κυριάκου/Χρίστος Αριστείδου οι οποίοι στο μπάκετ του Subaru Impreza έχουν την εμπειρία και την ταχύτητα για ένα δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Μάριος Ποταμού με συνοδηγό τον Χρυσοβαλάντη Jackson στο Subaru Impreza αλλάζει ρόλο και από πλοηγός που τον συνηθίσαμε σε προηγούμενους αγώνες αυτή τη φορά θα ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους στην RC2.

Σε γνώριμα λημέρια θα αγωνιστούν οι Σοφιανός Ρούσος/Ανδρέας Γιαννακού με το Ford Fiesta Rally3 και στόχος είναι ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη.

Ο περσινός πρωταθλητής στην RCS2 Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου πάει στο East Safari Rally αναβαθμισμένος αφού άλλαξε το Mitsubishi Lancer Evo III με ένα Mitsubishi Lancer Evo VII και με συνοδηγό τον Ελένιο Νικολάου είναι φαβορί για να κερδίσουν την κατηγορία.

Ο Ηλίας Πιερή μετά τους αγώνες ταχύτητας θα τρέξει ξανά σε αγώνα ράλι, αυτή τη φορά από τη θέση του οδηγού. Με το Mitsubishi Lancer Evo VI και συνοδηγό τον Γιάννο Ιωάννου θα επιδιώξουν να γράψουν ανταγωνιστικούς χρόνους στον γρηγορότερο αγώνα του ημερολογίου, ενώ οι Σταύρος Σταύρου/Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου με το Mitsubishi Lancer Evo VII έχουν στο στόχαστρο τη νίκη στην κατηγορία.

Με Mitsubishi Lancer Evo VI και όχι με το “δεκάρι” θα αγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Σιόφερος/Κύρος Γεωργίου όπου θαπέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό στην κατηγορία RCS2 θα ψάξουν το θετικό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία RCL1 θα τρέξουν δυο πληρώματα έχοντας ίσες πιθανότητες νίκης. Οι πρωταθλητές Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (FORD FIESTA DYTKO), θα έχουν για αντίπαλους στην πρεμιέρα τους Φλώρο Στυλιανού/Άγγελο Μακρίδη, οι οποίοι θα τρέξουν για πρώτη φορά με το Mitsubishi Mirage DYTKO.

Στην δικίνητη κατηγορία το νέο πλήρωμα του Peugeot 208 με οδηγό τον Χρυσόστομο Παντελή και συνοδηγό τον Τούλλη Αριστοδήμου είναι φαβορί για επικράτηση και αντίπαλοι τους στον αγώνα είναι οι Γιαννάκης Τζιωρτζή/Ανδρέας Χρυσοστόμου με Ford Fiesta και οι Λοΐζος Παπαγεωργίου/Τάκης Σταύρου με Citroen DS3..

Οι πρωταθλητές της RC5, Χρίστος Σκορδής/Πρόδρομος Χρυσάνθου, με το Ford Fiesta είναι το μοναδικό πλήρωμα που θα τρέξει στην κατηγορία.

Νικηφόρα θέλουν να ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα στην RCS1 οι περσινοί πρωταθλητές GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελλιδης με το VW GOLF GTI. Δυνατοί αντίπαλοι που έχουν τις ικανότητες να τους χαλάσουν τα σχέδια είναι οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος, με το Peugeot 106, όπως επίσης και οι δεύτεροι στο πρωτάθλημα κατά την περσινή περίοδο Χαράλαμπος Καθητζιώτης/Παναγιώτης Γεωργίου με το Hyundai Accent.

Την Κυριακή στον αγώνα θα τρέξουν και πέντε ιστορικά αγωνιστικά όπου θα διέλθουν από την ειδική διαδρομή Χαλοσπιτιά.

Πληρώματα είναι οι Ανδρέας και Παύλος Εγγλέζου (Proton Satria), Κώστας και Σπύρος Πατσαλή (VW GOLF), Μιχάλης Μιχαηλίδης/Κωνσταντίνος Εγγλέζου (Mitsubishi Colt), Μανώλης και Ανδρέας Γιάλλουρος (Nissan 240 RS) και οι Χρίστος Λιμνιώτης/Γιαννάκης Παφίτης (Zastava Yugo R).

EAST SAFARI RALLY PROVISIONAL STARTING LIST 2023

warn-2