East Safari Rally 2017: Προσβάσεις

Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για τον πρώτο αγώνα ράλι της χρονιάς, το East Safari, το οποίο φέτος προσέλκυσε την αφρόκρεμα των καλύτερων Κύπριων οδηγών. Ο αγώνας προβλέπετε να είναι συναρπαστικός και το θέαμα άπλετο στις 12 ειδικές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Οι προσβάσεις στις ειδικές διαδρομές είναι πολύ εύκολες και μπορείτε να παρακολουθήσετε πολλά και θεαματικά σημεία.

Ο αγώνας ξεκινά το Σάββατο το απόγευμα με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και ολοκληρώνετε την Κυριακή το απόγευμα με ακόμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές. Δείτε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα με προσβάσεις σε όλες τις ειδικές διαδρομές.

Σάββατο

SS 1-4 Κάβο Γκρέκο 14:58 / 17:55

Η εκκίνηση της ειδικής είναι μετά το ξενοδοχείο Grecian Park και ξεκινά σε ασφάλτινη επιφάνεια. Μετά απο μερικά μέτρα τα αγωνιστικά μπαίνουν σε τεχνικό χωμάτινο κομμάτι και ακολούθως ξαναμπαίνουν σε άσφαλτο με δυο τεράστιες ευθείες όπου σχεδόν αναπτύσσουν τελική ταχύτητα. Ακολουθεί ξανά χωμάτινο κομμάτι και η ειδική τελειώνει παραπλεύρως του δρόμου Αγία Νάπα-Πρωταράς.

Πρόσβαση 1

Από την Αγία Νάπα με κατεύθυνση τον Πρωταρά στρίψτε δεξιά στην πινακίδα Κάβο Γκρέκο και σε 50 μέτρα θα βρεθείτε στην ειδική όπου μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά να έρχονται από ευθεία σε ασφάλτινη επιφάνεια και να φρενάρουν πλήρως για να μπουν σε χωμάτινη επιφάνεια.

Πρόσβαση 2

Από την Αγία Νάπα με κατεύθυνση τον Πρωταρά περνάτε το στρίψιμο  για την πρόσβαση 1 και προχωρήστε για περίπου 1km. Ακολούθως σταθμεύστε παραπλέυρως του δρόμου. Η ειδική βρίσκετε στο δεξί σας χέρι και εκεί μπορείτε να δείτε αριστερή φουρκέτα σε χωμάτινη επιφάνεια.

SS 2-5 Αγία Θέκλα 15:36 / 18:33

 

Η ειδική αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι και αποτελείτε από μεικτή επιφάνεια με πολύ γρήγορα σημεία τα οποία απαιτούν απότομα φρεναρίσματα. Η εκκίνηση βρίσκετε μεταξύ των χωριών Σωτήρα και Λιοπέτρι.

Πρόσβαση

Βρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας με κατεύθυνση την Αγία Νάπα βγείτε από την έξοδο για το χωριό Σωτήρα. Οδηγήστε για 3.4km και μετά στρίψτε αριστερά όπου θα βρεθείτε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε δεξιά θεαματική φουρκέτα.

SS 3-6 Παραλιμνίτικα 16:14 / 19:11

Ακόμα μια καινούργια ειδική η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι, με τη μορφολογία του εδάφους να μην διαφέρει από την προηγούμενη. Γρήγορες ευθείες εναλλάσσονται με στροφές οι οποίες απαιτούν σωστό φρενάρισμα.

Πρόσβαση 1

Από το χωριό Φρέναρος κατευθυνθείτε προς Λιοπέτρι. Μόλις βγείτε από το Φρέναρος στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο παρά τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Οδηγήστε ευθεία για 1.7km σε χωματόδρομο και θα  βρεθείτε στην ειδική.

Πρόσβαση 2

Από τα φώτα τροχαίας του χωριού Λιοπέτρι κατευθυνθείτε προς το χωριό Αυγόρου και σε 2km στρίψτε δεξιά σε χωματόδρομο. Προχωράτε για 1.1km και θα βρεθείτε στην ειδική.

Κυριακή

SS 7-10  Χαλοσπιτιά 09:43 / 12:18

Το highlight του αγώνα. Η ειδική αυτή δεν χρειάζεται συστάσεις. Μαζί με την ειδική Αγία Θέκλα είναι οι μεγαλύτερες σε μήκος και τα αγωνιστικά αναπτύσσουν ταχύτητες πέραν των 200 χιλιομέτρων.

Το συναρπαστικότερο σημείο είναι αναμφίβολα το hairpin στα 3/4 περίπου της διαδρομής.

Πρόσβαση 1

Από το κέντρο του χωριού Φρέναρος στρίψτε με κατεύθυνση το χωριό Βρυσούλλες. Οδηγήστε για 4km και στρίψτε αριστερά σε άσφαλτο στην πινακίδα Παναγία Ασπροβουνιώτισσα. Συνεχίστε ευθεία και θα βρεθείτε στο γνωστό haipni.

Πρόσβαση 2

Από το κέντρο του χωριού Φρέναρος στρίψτε με κατεύθυνση το χωριό Βρυσούλλες. Προχωρήστε για 2.1km και ακολούθως στρίψτε αριστερά σε χωματόδρομο και σε 400m φτάνετε στην ειδική. Εκεί μπορείτε να δείτε μια εντυπωσιακή δεξιά στροφή.

SS 8-11 Ammunision 10:16 / 12:51

Ακόμα μια γρήγορη ειδική η οποία κατά τα 3/4 είναι παράλληλη με την ακτογραμμή με πανοραμικό πλάνο και θέα τη θάλασσα.

Πρόσβαση

Από τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας/Αγίας Νάπας βγείτε από την έξοδο για Ορμήδια. Στρίψτε αριστερά και μετά το γήπεδο στρίψτε δεξιά. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά και οδηγήστε για 470m. Ακολούθως στρίψτε ξανά δεξιά και περάστε πάνω από αερογέφυρα. Σταθμεύσετε το αυτοκίνητο και περπατήστε προς την ειδική.

Βρισκόμενοι στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας με κατεύθυνση την Λάρνακα βγείτε από την έξοδο για Ορμήδια. Περνάτε πάνω από την αερογέφυρα και στο τέρμα του δρόμου στρίψτε αριστερά. Μετά το γήπεδο στρίψτε δεξιά. Στο τέρμα του δρόμου στρίψτε δεξιά και οδηγήστε για 470m. Ακολούθως στρίψτε ξανά δεξιά και περάστε πάνω από αερογέφυρα. Σταθμεύσετε το αυτοκίνητο και περπατήστε προς την ειδική.

SS 9-12 Αγία Βαρβάρα-Δασάκι 10:49 / 13:24

Τεχνική διαδρομή η οποία εναλλάσσετε με ευθείες μέσα από τα δέντρα. Το θεαματικότερο σημείο βρίσκετε περίπου στο 1.5km από την εκκίνηση. Μπορείτε να δείτε τα αγωνιστικά σε πολύ τεχνικό κομμάτι να περνούν από δυο στροφές

Πρόσβαση

Περνάτε την έξοδο για Αγία Νάπα με κατεύθυνση τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας. Μετά από 1.7km βγείτε από την έξοδο και περπατήστε προς την ειδική.

Δώστε σημασία και ακούτε τους κριτές ασφαλείας. Μην στέκεστε σε επικίνδυνα σημεία γιατί ο κίνδυνος παραμονεύει πάντα. Λόγο της φύσης των ειδικών διαδρομών, μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα από απόσταση ασφαλείας χωρίς να κινδυνεύετε.  

Καλή θέαση.