Drift Kings Super Final Cyprus vs Europe: Όλα έτοιμα για μια δυνατή αναμέτρηση

Διοργανώνεται το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην παρουσία 44 οδηγών ο Μεγάλος Τελικός του Drift Kings, το Cyprus vs Europe στην πίστα Achna Speed Way, με την συμπαράσταση του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο πρώτος διεθνής αγώνας Πλαγιολίσθησης (Drift) που θα διεξαχθεί ποτέ στην Κύπρο, είναι ίσως ο σημαντικότερος από πλευράς πλαγιολίσθησης που έχει διοργανωθεί ποτέ στο νησί μας.

Είναι τριήμερος και θα ξεκινήσει την Παρασκευή  στις 09:00 με ενημέρωση από τους κριτές, στις 10:00 θα ξεκινήσει η προπόνηση από τους οδηγούς της κατηγορίας National Semi Pro και στις 11:00 θα δούμε τους οδηγούς της κατηγορίας Drift Kings Pro.  Από τις 14:00 μέχρι τις 15:00 θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα για να ολοκληρωθεί η μέρα με όλους τους διαγωνιζόμενους να έχουν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστικά περάσματα μέχρι τις 18:00 όπου και ολοκληρώνεται η μέρα.

Το Σάββατο η μέρα ξεκινάει στις 9:00  με την ενημέρωση από τους κριτές για τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Στις 10:00 αρχίζουν τα μονά δοκιμαστικά περάσματα από την κατηγορία National SemiPro και στις 11:00 σειρά παίρνει η κατηγορία Drift Kings Pro.

Από τις 12:30 μέχρι τις 13:30 όπου ξεκινάνε τα μονά βαθμολογημένα περάσματα από την κατηγορία National Semi Pro θα γίνει ένα μικρό διάλειμμα  και στις 14:00 θα αρχίσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Drift Kings Pro. Μετά από ακόμα μια ενημέρωση από τους κριτές για τους οδηγούς της κατηγορία National Semi Pro η μέρα θα ολοκληρωθεί με τα διπλά τους βαθμολογημένα περάσματα.

Η Κυριακή, τελευταία μέρα του αγώνα θα ξεκινήσει στις 9:00 με ενημέρωση των οδηγών της κατηγορίας Drift Kings Pro για τα μονά τους βαθμολογημένα περάσματα αλλά και ενημέρωση για τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 θα γινουν δοκιμαστικά περάσματα, θα ακολουθήσει διάλειμμα και στις 13:00 θα γίνει η παρουσίαση των 32 οδηγών που περάσαν στην φάση των διπλών περασμάτων αλλά και την κορύφωση του τριήμερου με τις μάχες που θα κρίνουν και τον μεγάλο νικητή.

Στις 18:00 θα γίνουν οι απονομές στους νικητές και των δύο κατηγοριών αλλά και την ολοκλήρωση του πρώτους διεθνή αγώνα Drift στην Κύπρο.

Χώρος όπου αναμένονται επικές μάχες είναι η γνωστή στροφή Kuma αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα, με τους κριτές του Drift Kings τους οποίους είδαμε και στον μεγάλο τελικό των Σερρών, Mike Procureur, Vernon Zwaneveld και Ανέστη Γρηγόρη να επιλέγουν ένα πολύ επιθετικό σχεδιασμό μεγαλώνοντας περισσότερο την επιλεγμένη πίστα.

Συνολικά 44 οδηγοί συμμετέχουν στον αγώνα με στόχο την νίκη και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρκετούς Κύπριους οδηγούς να δουν σε τι επίπεδο βρίσκονται οι σε σύγκριση με του κορυφαίους ευρωπαίους. Ξεκινώντας από την κατηγορία Drift Kings Pro και τους ξένους οδηγούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα μας δεσπόζουσα θέση κατέχει ο  Πολωνός πρωταθλητής Drift Kings Piter Kozlowski ακολουθούμενος από την Ρουμάνα Drift Queen και Πρωταθλήτρια Pro2 Natalia Locsak.

Μαζί με τους δύο πρωταθλητές σημαντική είναι και η παρουσία του τρίτου στην γενική κατάταξη του Drift Kings Τσέχου Martin Masek, αλλά και του νικητή του φετινού αγώνα στην Ισπανίας Χαράλαμπου Χρυσανθόπουλου. Εκτός από τους προαναφερόμενους οδηγούς το παρών τους θα δώσου οι Dimo Georgiev, Pavel Hudecek, Νίκος Ζάχος, Vojtech Safar, Gediminas Levickas και Sandria Janusauskate.

Απέναντι τους θα βρουν την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift ξεκινώντας από τον φετινό πρωταθλητή Σέργιο Γρηγορίου αλλά και τον περσινό πρωταθλητή και δεύτερο στην γενική κατάταξη του φετινού Πρωταθλήματος Drift Kings Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο», αλλά και τον νικητή του τελευταίου αγώνα στις Σέρρες Σταύρο Γρίλλη.

Επιπρόσθετα με τους προαναφερθέντες είναι και ο φετινός δεύτερος στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Δαύιδ Δαύιδ, ο πολυπρωταθλητής Πάμπος Χαραλάμπους, Κυριάκος Μάριου «Τσόδας», Αλέξης Χάρης Γεωργίου, Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» και ο 5ος γενικής στο Πρωτάθλημα Drift Kings Άντρος Αντωνίου.

Στην κατηγορία  National Semi Pro, ο φετινός πρωταθλητής Ευτύχιος Χριστοδούλου θα βρει απέναντι του γνωστούς αντιπάλους από το Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Οι Σάββας Σπύρου, Γιάννος Μιχαήλ, Αντώνης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, StefanSorin και  Χρίστος Λοΐζου έχουν μια τελευταία ευκαιρία φέτος να κερδίσουν και πέραν από αυτούς στην εξίσωση έρχονται να προστεθούν και οι νεαροί Ηλίας Γρίλλης και Παύλος Σαμαρά, σε μια αναμέτρηση χωρίς αύριο.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.